Από «τεσσάρα» σε… «εξάρα» η Πορτογαλία, «έσπασε το ρόδι» η Ιταλία



Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023, 23:42

Η Πορτογαλία έγινε η τρίτη ομάδα των προκριματικών που προχωρά με το απόλυτο νικών μετά από 2 αγωνιστικές (6-0 το Λουξεμβούργο), Ιταλία και Φινλανδία «έσπασαν το ρόδι» απέναντι σε Μάλτα (2-0) και Βόρεια Ιρλανδία (1-0), ενώ την πρώτη της νίκη πέτυχε και η Σλοβακία (2-0 τη Βοσνία).

Η Πορτογαλία συνέχισε από εκεί που σταμάτησε με το Λιχτενστάιν. Νίκησε με 4-0 στην πρεμιέρα κι απόψε διέλυσε με 6-0 το Λουξεμβούργο, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σκοράρει δύο φορές, να φτάνει τα 4 γκολ στη διοργάνωση και να δείχνει «αναγεννημένος» με τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στον πάγκο.

Δίχτυα βρήκε σε δεύτερο σερί ματς και ο Μπερνάρντο Σίλβα, ενώ «άνοιξαν λογαριασμό» οι Ζοάο Φέλιξ, Οτάβιο και Λεάο, με τους Ίβηρες μετά από δύο ματς να κρατούν ανέπαφη την εστία τους με 10-0!

Μετά το «χαστούκι» της πρεμιέρας από την Αγγλία στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα», η Ιταλία ήταν τυχερή καθώς απέναντί της είχε τον «αδύναμο κρίκο» του 3ου ομίλου, τη Μάλτα. Η «σκουάντρα ατζούρα» είχε την ευκαιρία ν΄ αντιδράσει και το έκανε με το τελικό 2-0 στο Τα Καλι, παίρνοντας τους πρώτους τρεις βαθμούς στους προκριματικούς.

Ο 23χρονος στράικερ της Τίγκρε, Ματέο Ρετέγκι, σκόραρε στο ντεμπούτο του με την φανέλα της Εθνικής απέναντι στην Αγγλία και το επανέλαβε απόψε και με την Μάλτα, ανοίγοντας το σκορ στο 15΄.

Η «γκέλα» με το Λουξεμβούργο στην πρεμιέρα (0-0) αφύπνησε την Σλοβακία, η οποία στο δεύτερο σερί εντός έδρας ματς που έδωσε πήρε «χαμογέλασε» με το 2-0 επί της Βοσνίας, η οποία υποχρεώθηκε στην πρώτη της ήττα μετά το «τρίποντο» επί της Ισλανδίας στην αναμέτρηση της «αυλαίας» του 10ου ομίλου με την Ισλανδία.

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Ρόμπερτ Μακ άνοιξε το σκορ στο 13΄ και στο 40΄ ο Χαράσλιν «ζευγάρωσε» τα τέρματα των γηπεδούχων.

Το πρώτο της «τρίποντο» στον 8ο όμιλο και, μάλιστα, εκτός έδρας, πανηγύρισε η Φινλανδία στο Μπέλφαστ με το 1-0 επί της Βόρειας Ιρλανδίας, η οποία προερχόταν από το «διπλό» στην πρεμιέρα επί του Σαν Μαρίνο. Το γκολ του Κάλμαν στο 28΄ έκρινε την αναμέτρηση.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023, 23:43



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει