Αργύρης Κοπάνας: «Έργο πνοής η λιμνοδεξαμενή Ξηριά»

Με το Δήμαρχο Αλμυρού συναντήθηκε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αργύρης Κοπάνας. Ο Δήμαρχος Αλμυρού ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για θέματα του Δήμου, ενώ επικεντρώθηκε στο μεγάλο έργο της Λιμνοδεξαμενής Ξηριά, τονίζοντας ότι είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή, το όποιο είναι ώριμο και πρέπει να μπει σε τροχιά υλοποίησης.

Το έργο, εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της Υπαίθρου ( ΕΠΑΑΑΥ) Αλέξανδρος Μπαλτατζής 2007-2013 στο… μέτρο 125 .1. Εγγειοβελτιωτικά έργα, με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Μελετών και Κατασκευών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού, επισήμανε ότι η οριστική μελέτη έχει εγκριθεί και επικαιροποιηθεί με τον προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται στα 21.232.000 ευρώ και ζήτησε να σταθεί η Περιφέρεια αρωγός έτσι ώστε από κοινού, Δήμος και Περιφέρεια, να παρέμβουν και να ασκήσουν πίεση στο Υπουργείο με στόχο τη δημοπράτηση του έργου.

Από την πλευρά του ο Αργύρης Κοπάνας ανέφερε ότι πράγματι πρόκειται για ένα έργο πνοής στη λεκάνη του Αλμυρού, το οποίο θα δώσει νέα ώθηση στην εκμετάλλευση των καλλιεργούμενων εκτάσεων και θα απαλύνει το τεράστιο υδρευτικό πρόβλημα, καθώς το νερό της λιμνοθάλασσας θα είναι άριστης χημικής ποιότητας και απαλλαγμένο από μικροβιολογικούς ρύπους.

Ο κ. Κοπάνας συνέχισε λέγοντας ότι θα μεταφέρει στον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό τους προβληματισμούς και την αγωνία του Δημάρχου και των δημοτών και θα αναζητηθούν τρόποι επιτάχυνσης των διαδικασιών δημοπράτησης.

Ο ίδιος δε, θα επικοινωνήσει άμεσα με τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά και με την ειδική υπηρεσία Περιβάλλοντος του Υ.ΠΕ.ΚΑ για να ενημερωθεί εκτενώς και να εκφράσει τη δυσφορία του για τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στο στάδιο προετοιμασίας για τη δημοπράτηση του έργου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει