Α. Μπαϊράμη: «Όλοι έχουν το δικαίωμα στην εκπαίδευση»

Άρθρο της Δημοτικής Συμβούλου της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού Αθηνάς Μπαϊράμη, σχετικά με το ΔΙΕΚ Βόλου:

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση των βάσεων, πολλοί είναι εκείνοι που δυστυχώς δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποιο από τα ανώτατα ή ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας. Ωστόσο οι Βολιώτες δεν πρέπει να ανησυχούν, γιατί ο Δήμος Βόλου διαθέτει ένα από τα καλύτερα Ινστιτουτα Εκπαιδευτικής Κατάρτισης που δινει την δυνατότητα στους νέους της πόλης μας να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να επιλέξουν μια από τις επτά ειδικότητες που διαθέτει.

Το ΔΙΕΚ Βόλου λειτουργεί ως συνέχεια της «Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών» που ιδρύθηκε το 1986 και προσφέρει στους δημότες του Βόλου την δυνατότητα εξειδίκευσης και άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης, παρέχοντας επίσημο Κρατικό τίτλο σπουδών. Είναι το μοναδικό δημοτικό ΙΕΚ στην Ελλάδα και οι σπουδαστές προέρχονται τόσο από το Δήμο Βόλου όσο και από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Αξιοσημείωτη είναι η συμβολή του ΔΙΕΚ στην τοπική καλλιτεχνική δράση της πόλης μας, με οδηγό πάντα την διευθύντρια του ΔΙΕΚ κα Χρύσα Δραντάκη, γνωστή για τις καινοτόμες και πρωτοποριακές της ιδέες. Ωστόσο δεν πρέπει να παραλείψουμε και την σημαντική δουλειά που κάνουν οι καθηγητές του ΔΙΕΚ, προσφέροντας στους σπουδαστές πολλες φορές την ευκαιρία να παράγουν έργο για τοπικές επιχειρήσεις, εφαρμόζοντας τις γνώσεις τους σε πραγματικές εργασιακές συνθήκες.

Στο ΔΙΕΚ λειτουργούν επτά τμήματα…

1. Τεχνικός Γραφίστας Ηλεκτρονικής Σχεδίασης Εντύπου
2. Τεχνικός Διακόσμησης
3. Ειδικός Ενδυματολογίας και Σχεδίασης Μόδας
4. Τεχνικός Χειροποίητου Κοσμήματος
5. Τεχνικός Λήψης Φωτογραφίας
6. Τεχνικός χειροποίητης Κεραμικής
7. Βοηθός μάγειρα

…που προσφέρουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση στην τοπική εργασιακή αγορά.

Πολλοί απόφοιτοι έχουν απορροφηθεί στον ιδιωτικό τομέα και άλλοι λειτουργούν επιτυχώς τα δικά τους εργαστήρια. Μεσα στα πλαίσια αυτά γίνονται προσπάθειες για την αναβάθμιση των τμημάτων του ΔΙΕΚ, με στόχο την καλύτερη ανταπόκριση στις εργασιακές ανάγκες της πόλης μας.

Επιπλέον η συμμετοχή σε πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα δίνει την ευκαιρία στους σπουδαστές να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και να έρθουν σε επαφή με καινούριες ιδέες αναφορικά με το αντικείμενο των σπουδών τους, αποκομίζοντας εμπειρίες που τους εμπλουτίζουν και συμβάλλουν καταλυτικά στην διαμόρφωση της επαγγελματικής τους ολοκλήρωσης.

Το ΔΙΕΚ Βόλου αποτελεί μια καλή επιλογή για όσους θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους με χαμήλο κόστος και χωρίς την ανάγκη να μετακομίσουν σε άλλη πόλη. Όλοι έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση και στην ενίσχυση των επαγγελματικών τους εφοδίων -ανευ ορίων ηλικίας-, ευκαιρία την οποία προσφέρει ο Δήμος Βολου στους δημότες του!

Όσοι λοιπόν ενδιαφέρονται μπορούν να επισκεφτούν τις σύχγρονες εγκαταστάσεις του ΔΙΕΚ και να ενημερωθούν από τους υπεύθυνους για τα τρέχοντα τμήματα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει