Βέλγιο: Πρωταθλήτρια η Αντβέρπ με ασύλληπτο θρίλερ



Ασύλληπτο φινάλε επιφύλασσε η τελευταία αγωνιστική των play off της Jupiler League. Για 90 λεπτά η Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ κρατούσε «αγκαλιά» τον πρώτο της τίτλο (μεταπολεμικά), η ισοφάριση της Μπριζ εκείνη τη στιγμή έδινε το πρωτάθλημα στη Γκενκ, που επικρατούσε με 2-1 της Αντβέρπ στην έδρα της, ωστόσο, αυτή που χαμογέλασε στο φινάλε ήταν η ομάσα από την Αμβέρσα, που ισοφάρισε τη Γκενκ (2-2) και στέφθηκε πρωταθλήτρια Βελγίου για 2η φορά στην Ιστορία της.

Η ομάδα που στο μεγαλύτερο μέρος της κανονικής περιόδου κατείχε την πρωτοπορία, η Γκενκ, τερμάτισε στην 2η θέση και θα είναι η δεύτερη εκ των πιθανών αντιπάλων του Παναθηναϊκού στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League (η πρώτη είχε γίνει γνωστή από το μεσημέρι της Κυριακής και ήταν η Ντνίπρο.)

Μέχρι το 90ό λεπτό ο τίτλος βρισκόταν στα χέρια των παικτών της Ουνιόν, αλλά η Μπριζ όχι μόνο ισοφάρισε, πέτυχε κι άλλα δύο γκολ και με το τελικό 3-1 έχρισε πρωταθλήτρια την Αντβέρπ.

Ο σύλλογος του λιμανιού βρισκόταν πίσω στο σκορ στην έδρα της Γκενκ με 2-1 μέχρι το 90΄+4, όταν ο πολύπειρος αμυντικός Τόμπι Αλντερβάιρελντ ισοφάρισε και με το τελικό 2-2 χάρισε στην ομάδα του τον τίτλο σε μία ανεπανάληπτη εξέλιξη που επεφύλασσε η τελευταία αγωνιστική των play off.

Χθες, με τον ιδανικότερο τρόπο έκλεισε τη σεζόν η Γάνδη, η οποία αν και είχε εξασφαλίσει την έξοδό της στους προκριματικούς του Europa Conference League της επόμενης περιόδου, αποχαιρέτησε τους οπαδούς της με εντός έδρας νίκη επί της Σταντάρ Λιέγης (3-1), στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των play off για το τελευταίο ευρωπαϊκό «εισιτήριο» μέσω του πρωταθλήματος.

«Τρίποντο»… γοήτρου σημείωσε και η Σερκλ Μπριζ στην έδρα της, με 2-0 επί της Βέστερλο.

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

Γκενκ-Αντβέρπ 2-2

Σεντ Ζιλουάζ-Μπριζ 1-3

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες)

Αντβέρπ 47 –Προκριματικοί Champions League

Γκενκ 46 –Προκριματικοί Champoons League

Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ 46 –Play Off Europa League

Κλαμπ Μπριζ 36 — Προκριματικοί Europa Conference League

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής των play off για το Conference League:

Γάνδη-Σταντάρ Λιέγης 3-1

Σερκλ Μπριζ-Βέστερλο 2-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες)

Γάνδη 44 –Προκριματικοί Europa Conference League

Σερκλ Μπριζ 36

Σταντάρ Λιέγης 30

Βέστερλο 30



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει