Βράβευση του «πατέρα της Ιαματικής Ιατρικής», Καθηγητή Κωνσταντίνου Κουσκούκη 



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στις 22 Φεβρουαρίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η εκδήλωση/βράβευση του Προέδρου της Ιπποκρατείου Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Καθηγητή Δερματολογίας, Νομικού, Κωνσταντίνου Κουσκούκη, για την πολυετή και καθοριστική προσφορά του στην αναγνώριση της Ιαματικής Ιατρικής ως συμπληρωματική Ιατρική και την καθιέρωση του Ιαματικού Τουρισμού – Ευεξίας στην Ελλάδα.

Την εκδήλωση συν-διοργάνωσαν η Ένωση Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού (ΕΑΕΤΕ) και η Ελληνική Εταιρία Αθλητιατρικών Επιστημών και Ασφαλούς Άθλησης ΑΜΚΕ (SPORTSMEDWORLD). 

Παράλληλα με την εκδήλωση/βράβευση, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του «πατέρα της Ιαματικής Ιατρικής» –όπως καθιερώθηκε να αποκαλείται– Καθηγητή Κωνσταντίνου Κουσκούκη με τίτλο: «Ιαματική Ιατρική, Συμπληρωματικές Θεραπείες» (Ιατρικές Εκδόσεις Doctors Media).

Το βιβλίο αποσκοπεί στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση όλων των αρμοδίων δημοσίων και ιδιωτικών φορέων προς περαιτέρω ανάληψη πρωτοβουλιών, καθόσον η Ιαματική Ιατρική αναγνωρίστηκε ως συμπληρωματική Ιατρική με ΚΥΑ Υπουργών Υγείας, ενώ ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Κουσκούκης ορίστηκε Πρόεδρος της επιτροπής μετεκπαιδευτικού προγράμματος.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ”Meet the Expert”, που έχουν σχεδιαστεί από την ΑΜΚΕ  SPORTSMEDWORLD και την ΕΑΕΤΕ, για να παρέχουν σε όλους τους ενδιαφερόμενους τις πιο ενημερωμένες και επιστημονικά τεκμηριωμένες εξελίξεις της Ιατρικής, του Αθλητισμού και της Ευεξίας, προσκαλώντας ειδικούς επιστήμονες, διεθνώς καταξιωμένους, σε συνάντηση γνωριμίας στο πλαίσιο διαδραστικής συζήτησης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους χαιρετισμός της Προέδρου της Ε.Α.Ε.Τ.Ε., Ρούλας Σκουρογιάννη και του Προέδρου της ΑΜΚΕ SPORTSMEDWORLD, Δημητρίου Τσιτσιρόπουλου, ενώ χαιρετισμό εκ μέρους της Γ.Γρ. Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας απηύθυνε ο σύμβουλος και εκπρόσωπος του ΓΓ, Καθηγητής Οδοντιατρικής Κωνσταντίνος Κοζυράκης

Την παρουσίαση του βιβλίου έκαναν: ο Καθηγητής Μαιευτικής- Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, π. Αντιπρύτανης, Γεώργιος Κρεατσάς, ο οποίος αναφέρθηκε στη Συμβολή της Ιαματικής Ιατρικής στη Μαιευτική Γυναικολογία. Επίσης ο Αν. Καθηγητής Φυσιολογίας – Φυσιολογίας της Άσκησης της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Αναστάσιος Φιλίππου, ο οποίος ανέδειξε την αξία της Ιαματικής Υδροκινησιοθεραπείας ως Θεραπευτικής Άσκησης. Η Δημοσιογράφος & Συγγραφέας, Εύα Ντελιδάκη, η οποία είχε και το συντονισμό της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στην Ολιστική προσέγγιση της Ιαματικής Ιατρικής. Τέλος, ο ίδιος ο συγγραφέας, Καθηγητής Κωνσταντίνος Κουσκούκης, μίλησε στο κοινό για την Ιαματική Ιατρική ως φυσικό φάρμακο αλλά και για το κίνητρο συγγραφής του συγκεκριμένου πονήματος.

Για το σκοπό του βιβλίου του, ο Καθηγητής, Κωνσταντίνος Κουσκούκης επεσήμανε ότι διαχρονικό του όραμα είναι η ανάδειξη και διεθνής καθιέρωση της Ιαματικής Ιατρικής ως Φυσικής Ιατρικής Συμπληρωματικής Θεραπείας. «Εμείς οι Έλληνες Ιατροί έχουμε στο DNA μας την Ιατρική ως απόγονοι του Ιπποκράτη. Το διηνεκές δόγμα του ‘ωφελέειν ή μη βλάπτειν’, το οποίο ακράδαντα πιστεύω και διακονώ παράλληλα με το δόγμα της μακροζωίας και ευζωίας, και η δια βίου ενασχόλησή μου με την Ιαματική Ιατρική αποτελεί τη δεύτερη φύση μου ως κλασικού ιατρού και συνάδει απόλυτα με την ολιστική προσέγγιση της Ανθρωπιστικής Ιατρικής του Ιπποκράτη».

Στο τέλος της εκδήλωσης, απονεμήθηκε τιμητική διάκριση στον καθηγητή και συγγραφέα, Δρ. Κωνσταντίνο Κουσκούκη από τους συνδιοργανωτές. Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο Καθηγητής Οδοντιατρικής Κωνσταντίνος Κοζυράκης.

Ο εμβληματικός χώρος του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης συνετέλεσε καθοριστικά στη δημιουργία θετικής διάθεσης των συμμετεχόντων και την ευχάριστη εξέλιξη της βραδιάς σε ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα!

Την εκδήλωση παρακολούθησαν διαπρεπείς εκπρόσωποι της πολιτικής και ιατρικής κοινότητας της χώρας, αλλά και του επιχειρηματικού και καλλιτεχνικού κόσμου, μεταξύ των οποίων: ο π. υφυπουργός Εξωτερικών, Καθηγητής Ιωάννης Βαληνάκης, ο επίσης π. υφυπουργός Εξωτερικών, Καθηγητής Παναγιώτης Σκανδαλάκης, ο Πρόεδρος Ένωσης Διάδοσης Ιπποκρατείου Πνεύματος (ΕΔΙΠ), Παναγιώτης Ζηρογιάννης, η Πρόεδρος του Great Greece for Ever, Ελένη Χόβρη, ο Καθηγητής Παιδιατρικής Ιωάννης Ανδρουλάκης, ο Δ/ντής Κέντρου Υγείας Πειραιά, Χαράλαμπος Κοντός, ο Επιστημονικός Διευθυντής Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο Αν. Καθηγητής ΣΕΦΑΑ – ΕΚΠΑ, Ηλίας Ζαχαρόγιαννης, ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Λεωνίδας Κωστόπουλος, η Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα, Αθανασία Παππά, η εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης, Καίτη Αντωνοπούλου, ο γνωστός επιχειρηματίας και συγγραφέας και μέλος της ΕΑΕΤΕ, Χρύσανθος Πανάς, ο επιχειρηματίας Ιωάννης Πατούλης, και πολλοί συντάκτες του ομογενειακού, του ιατρικού και του επιχειρηματικού τύπου κ.α.



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει