Γερμανία: Επεισόδια διαδηλωτών – αστυνομίας στο Λούτζερατ στην κινητοποίηση ακτιβιστών κατά επέκτασης λιγνιτωρυχείου

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023, 18:24

Γερμανία: Επεισόδια διαδηλωτών - αστυνομίας στο Λούτζερατ στην κινητοποίηση ακτιβιστών κατά επέκτασης λιγνιτωρυχείου

Επεισόδια ξέσπασαν σήμερα μεταξύ διαδηλωτών οικολόγων και αστυνομικών δυνάμεων σε μια μεγάλη συγκέντρωση πολλών χιλιάδων ατόμων στη δυτική Γερμανία, με την αστυνομία να αναφέρει ότι διαδηλωτές έσπασαν οδοφράγματα κοντά σε ένα ανοιχτό λιγνιτωρυχείο.

«Οδοφράγματα της αστυνομίας έσπασαν. Προς τον κόσμο μπροστά από το Λούτζερατ: «Φύγετε αμέσως από αυτήν την περιοχή!», έγραψε στο Twitter η αστυνομία που ανέφερε επίσης την εισβολή διαδηλωτών στον χώρο του λιγνιτωρυχείου. Νωρίτερα, δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφεραν συγκρούσεις μεταξύ ομάδων διαδηλωτών και της αστυνομίας.

Πολλές εκατοντάδες ακτιβιστές οικολόγοι είχαν συγκεντρωθεί στο χωριό αυτό της δυτικής Γερμανίας στη Ρηνανία-Βόρεια Βεστφαλία, για να καταγγείλουν την προβλεπόμενη επέκταση του ανοιχτού λιγνιτωρυχείου, το οποίο έχει εξελιχθεί σε σύμβολο της αντίθεσής τους στα ορυκτά καύσιμα.

Η Γερμανική αστυνομία είχε ξεκινήσει μέσα στην εβδομάδα να διαλύει τα οδοφράγματα και να απομακρύνει σέρνοντας ακτιβιστές που έκαναν καθιστική διαμαρτυρία διαμαρτυρόμενοι για την επέκταση του λιγνιτωρυχείου.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023, 18:24



[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει