Γιατί τα σκυλιά δαγκώνουν

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2023, 15:00

Γιατί τα σκυλιά δαγκώνουν

‘Όταν τα σκυλιά δαγκώνουν, συνήθως είναι η τελευταία λύση. Μπορεί να προκύψει από φόβο, πόνο, η εκνευρισμό.

Το δάγκωμα των σκύλων επηρεάζεται από τα γονίδια, την εμπειρία και την εκπαίδευση. Κάποιες φορές, τα σκυλιά εκπαιδεύονται για να συμπεριφέρονται επιθετικά για την προστασία του κατόχου τους. Κάποια άλλα ίσως έχουν μία γενετική προδιάθεση στο φόβο, το άγχος ή την επιθετικότητα.

Το ανθρώπινο λάθος συνδέεται στενά με τα περιστατικά δαγκώματος από σκυλιά. Μπορούμε να επιδεινώσουμε μία κατάσταση όταν δεν αναγνωρίζουμε τι μας λένε τα σκυλιά με τη γλώσσα του σώματός τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα σκυλιά είναι τα θύματα και οι επιθέσεις γίνονται στους κήπους τους. Τα παιδιά κάτω των 10 ετών κινδυνεύουν περισσότερο από τα δαγκώματα σκύλων. Ίσως δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν τα σκυλιά που φοβούνται και άλλα προειδοποιητικά σημάδια. Για παράδειγμα, μπορεί να ερμηνεύσουν ως φιλικό χαμόγελο την προσπάθεια ενός σκύλου να δείξει αγριεμένα τα δόντια του.

Συνδέεται το δάγκωμα και η επιθετικότητα;

Η επιθετικότητα είναι μια φυσιολογική συμπεριφορά σε όλα τα ζώα. Είναι μια φυσική απάντηση στην πραγματική ή αντιληπτή απειλή και είναι μέρος του τρόπου με τον οποίο ένα ζώο επικοινωνεί τη συναισθηματική του κατάσταση. Τα ζώα χρησιμοποιούν την επιθετικότητα για να διαχειριστούν τις αλληλεπιδράσεις και συνήθως οδηγεί στην επίλυση της απειλής ή της σύγκρουσης.

Σκεφτείτε ότι ένας σκύλος γρυλίζει αν πλησιάσετε το μπολ του δείπνου όταν τρώνε. Αν και αυτό μπορεί να μην είναι ιδανική συμπεριφορά για έναν οικογενειακό σκύλο, είναι μια σαφής ένδειξη ότι ο σκύλος αισθάνεται άβολα. Το γρύλισμα πρέπει να είναι αρκετά προειδοποιητικό για να απομακρυνθείτε.

Οι σκύλοι παρουσιάζουν μια σειρά συμπεριφορών για να εξουδετερώσουν αγχωτικές καταστάσεις , όπως το γλείψιμο των χειλιών, την αποτροπή του βλέμματος και το γρύλισμα. Εάν αγνοήσουμε, παρερμηνεύσουμε ή τιμωρήσουμε την προειδοποιητική συμπεριφορά, κινδυνεύουμε να κλιμακωθεί.

Εάν ο σκύλος σας εμφανίζει ασυνήθιστη συμπεριφορά, όπως γαύγισμα ή υπερβολικό γάβγισμα, αναζητήστε επαγγελματική κτηνιατρική συμβουλή και συμβουλή συμπεριφοράς , ειδικά εάν υπάρχει πόνος ή φόβος.

Έχουμε νομική υποχρέωση να διαχειριζόμαστε τη συμπεριφορά των σκύλων που φροντίζουμε. Οι σκύλοι και οι άνθρωποι έχουν μια στενή σχέση που έχει εξελιχθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια. Αλλά είναι μια μονόπλευρη φιλία αν δεν ικανοποιήσουμε τις ανάγκες τους.

Πηγή: govastiletto.gr


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2023, 15:00

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει