Για τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, «όλοι» οι ρώσοι στρατιωτικοί ευθύνονται για εγκλήματα πολέμου

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 30 Απριλίου 2023, 03:33

Για τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, «όλοι» οι ρώσοι στρατιωτικοί ευθύνονται για εγκλήματα πολέμου

Μια ημέρα έπειτα από τα πολύνεκρα πυραυλικά πλήγματα των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας σε διάφορες πόλεις της Ουκρανίας, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επέρριψε ευθύνες για εγκλήματα πολέμου συλλήβδην στους ρώσους στρατιώτες και στους διοικητές τους.

«Όχι μόνο οι διοικητές, αλλά όλοι εσείς, είσαστε όλοι τρομοκράτες και δολοφόνοι και πρέπει να τιμωρηθείτε όλοι», είπε ο κ. Ζελένσκι στο διάγγελμά του χθες Σάββατο το βράδυ. Κάθε πιλότος και κάθε χειριστής εκτοξευτήρα πυραύλων, κάθε τεχνικός που συντηρεί αεροσκάφη και πλοία για τη ρωσική «τρομοκρατία» είναι συνένοχος σε εγκλήματα πολέμου, επέμεινε.

Ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους εκφράστηκε μια ημέρα μετά τον θάνατο –μεταξύ άλλων– 23 ανθρώπων στην πόλη Ούμαν, συμπεριλαμβανομένων έξι ανηλίκων, όπως τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Ζελένσκι η Ρωσία δεν πρέπει απλά να αποδυναμωθεί στον πόλεμο, αλλά να λογοδοτήσει για τα εγκλήματα πολέμου. Τάχθηκε ξανά υπέρ της δημιουργίας ειδικού διεθνούς δικαστηρίου για να δικάσει ρώσους εγκληματίες πολέμου, όπως αυτό της Νυρεμβέργης, που δίκασε τους ναζί εγκληματίες πολέμου.

Η αναφορά στη Νυρεμβέργη που κάνει συχνά ο κ. Ζελένσκι δεν είναι τυχαία. Ανάμεσα στους στόχους της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» που διατάχθηκε από το Κρεμλίνο πριν από 14 μήνες ήταν η «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 30 Απριλίου 2023, 03:33

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει