Δέκα νεκροί από επίθεση ενόπλων

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Μαΐου 2023, 00:29

Ισημερινός: Δέκα νεκροί από επίθεση ενόπλων

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια ένοπλη επίθεση στην πόλη Γουαγιακίλ, οικονομική πρωτεύουσα του Ισημερινού, ανακοίνωσαν σήμερα η εισαγγελία και η αστυνομία. Τρεις άνθρωποι επίσης τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους ένα 5χρονο κορίτσι, πρόσθεσε η αστυνομία.

Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν ένα τουφέκι και όπλα διαμετρήματος 9 χιλιοστών, τόνισε η εισαγγελία με ανάρτηση στο Twitter.

«Πιστεύουμε ότι η επίθεση σχετίζεται με συγκρούσεις μεταξύ ομάδων οργανωμένου εγκλήματος για τον έλεγχο περιοχών», δήλωσε ο διοικητής της εθνικής αστυνομίας, Γουίλιαμ Βιγιαροέλ σε συνέντευξη Τύπου.

«Αυτή τη στιγμή, μονάδες έρευνας και υπηρεσιών πληροφοριών πραγματοποιούν επιχειρησιακές ενέργειες για τον εντοπισμό των δραστών», ανέφερε νωρίτερα σήμερα η εθνική αστυνομία. Δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής συλλήψεις.

Η κυβέρνηση του Ισημερινού κήρυξε στις αρχές Απριλίου κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Γουαγιακίλ και τις γύρω περιοχές σε μια προσπάθεια να περιορίσει την αυξανόμενη βία σε αυτή την πόλη-λιμάνι του Ειρηνικού. Το μέτρο περιλαμβάνει απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1 έως τις 5 τα ξημερώματα.

Η χώρα της Νότιας Αμερικής έδωσε άδεια πρόσφατα σε πολίτες να φέρουν και να χρησιμοποιούν όπλα για αυτοάμυνα, εν μέσω αύξησης της εγκληματικότητας για την οποία η κυβέρνηση κατηγορεί συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών.

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 1 Μαΐου 2023, 00:29

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει