Δήλωση των βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ για το επίδομα απομακρυσμένων-παραμεθορίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Για το θέμα της διακοπής του επιδόματος παραμεθόριων περιοχών στους καθηγητές που υπηρετούν στις νησιωτικές περιοχές των Βορείων Σποράδων, και με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.

Δηλώνουμε ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση διακοπής του επιδόματος και ότι στον πρόσφατα ψηφισθέντα Νόμο 4354/2015, στο άρθρο 19 για το επίδομα απομακρυσμένων-παραμεθορίων περιοχών της παρ. 2 του άρθρου 15 του ν. 4024/2011 αναφέρεται ότι αυτό «εξακολουθεί να καταβάλλεται στους δικαιούχους που προέβλεπε η διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 30 του ίδιου ως άνω νόμου, στο ίδιο ύψος και με τις ίδιες προϋποθέσεις», και ότι θα καθοριστούν εκ νέου οι περιοχές που δικαιολογούν τη χορήγηση του ως άνω επιδόματος, με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών, η οποία θα εκδοθεί μέχρι τις 31.3.2016.

Οι βουλευτές είμαστε σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια Υπουργεία ώστε οι περιοχές αυτές να επανενταχθούν για να συνεχίσουν να δικαιολογούν το επίδομα αυτό. Επιπλέον, γίνεται προσπάθεια να ενταχτούν και άλλες προβληματικές περιοχές της Μαγνησίας στη σχετική ρύθμιση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει