Δεν έχουν αρθεί οι κοινοβουλευτικές ιδιότητες της Εύας Καϊλή

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Μαΐου 2023, 18:46

Δεν έχουν αρθεί οι κοινοβουλευτικές ιδιότητες της Εύας Καϊλή - Θεωρητικά θα μπορούσε να συμμετέχει στο Ευρωκοινοβούλιο

ΠΚ

Σύγχυση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις των δικηγόρων της Εύας Καϊλή κ.κ. Δημητρακόπουλου και Σβεν Μαρί σύμφωνα με τις οποίες ωσάν να μην έχει συμβεί τίποτε και μετά από 6 μήνες κράτησης η πελάτης τους μπορεί να επιστρέψει στα καθήκοντα της στο Ευρωκοινοβούλιο.

Οι δηλώσεις των δικηγόρων είναι με τέτοιο τρόπο διατυπωμένες ώστε μία τέτοια «επιστροφή» να θεωρείται μία πολύ φυσιολογική εξέλιξη .

Στην πραγματικότητα η Εύα Καϊλή μπορεί μεν να κυκλοφορεί εκτός της οικίας της ωστόσο της απαγορεύεται ρητώς να εγκαταλείψει το Βέλγιο καθώς και να συναντηθεί με όλα τα άτομα που εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στο QatarGate.

Οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή ανέφεραν αλλά χωρίς να δώσουν έμφαση για ευνόητους λόγους, πώς η πελάτης τους θα καταθέσει αίτημα στο Ευρωκοινοβούλιο προκειμένου να λάβει την άδεια να επιστέψει στα καθήκοντα της. Υπενθυμίζεται πώς η Εύα Καϊλή καθαιρέθηκε με την κατηγορία του «πολύ σοβαρού σφάλματος» από το αξίωμα του Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου. Η προέδρος του Σώματος Ρομπέρτα Μέτσολα έχει εκφραστεί με τις χειρότερες για ένα πολιτικό και αιρετό εκφράσεις για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο QatarGate.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ζούγκλας» όντως η κυρία Καϊλή μπορεί να επιστρέψει στο Ευρωκοινοβούλιο διότι απλά δεν έχουν αρθεί οι κοινοβουλευτικές της ιδιότητες. Το ίδιο ισχύει και την πλέον επιβαρυμένη υπόθεση του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού. Αν δεν ήταν φυλακισμένος στην Ελλάδα ο Γιάννης Λαγός θα μπορούσε τυπικά να συμμετέχει στις διαδικασίες του Ευρωκοινοβουλίου έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση του. Το ίδιο θεωρητικά ισχύει και για την Εύα Καϊλή.  

Δείτε εδώ τον Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το θέμα


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Μαΐου 2023, 18:58

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει