Δεν ήταν η Βουλευτής ο «Μπάρμπας από την Κορώνη»


Zougla Newsroom 

Πόσοι απλοί πολίτες άραγε είναι σε θέση να υπερηφανευτούν πώς έγιναν δεκτοί από τον Πρωθυπουργό και τον εκ δεξιών του Υπουργό Επικρατείας και άμεσο συνεργάτη του κ. Γεραπετρίτη  στον πυρήνα της πολιτικής εξουσίας, δηλαδή στο Μαξίμου; Ελάχιστοι. Σχεδόν κανένας.

Μία φωτογραφία ωστόσο έρχεται να καταδείξει πώς κάποιοι που είναι περισσότερο «ίσοι» από τους υπολοίπους, διαθέτουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα άδυτα του πρωθυπουργικού πυρήνα εξουσίας. Σε ανώδυνες και μη φορτισμένες εποχές δεν θα δίναμε σημασία σε αυτή την φωτογραφία ντοκουμέντο. Στην σημερινή, ιδιαίτερα φορτισμένη περίοδο, όπου η οργή και ο συλλογικός θρήνος κυριαρχούν ντοκουμέντα σαν αυτό προσλαμβάνουν ιδιαίτερη σημασία.

Στην φωτογραφία  παρατηρούμε στα αριστερά του Πρωθυπουργού μία γυναίκα. Πρόκειται για την αδελφή του Σταθμάρχη στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λάρισας Βασίλη Σαμαρά. Πρόκειται για την κυρία Λαμπρινή Σαμαρά – Κύρκου.  Στο δεξί άκρο της φωτογραφίας βλέπουμε τον καθηγητή κ. Γεραπετρίτη. Η κυρία Σαμαρά – Κύρκου επισκέφθηκε το πρωθυπουργικό γραφείο ως μέλος του Προεδρείου του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α για την επίλυση κάποιων προβλημάτων που αφορούν τον συγκεκριμένο  Σύλλογο. Η ανάρτηση στην ιστοσελίδα Patris News τον Μάιο του 2021 επιβεβαιώνει την συνάντηση αυτή . Ιδού και η ανάρτηση.

Η ως άνω φωτογραφία ωστόσο πιστοποιεί και μία άλλη διάσταση η οποία αφορά το πολιτικό παρασκήνιο πίσω από την μεγάλη τραγωδία στα Τέμπη.

Εδώ και πολλά εικοσιτετράωρα παρακολουθούμε το οδοιπορικό του Σταθμάρχη Βασίλη Σαμαρά, από το τμήμα αποσκευών του ΟΣΕ στο Υπουργείο Παιδείας και κατόπιν πάλι στον ΟΣΕ μέχρι το μοιραίο Σταθμαρχείο.

Γνωρίζουμε σχεδόν τα πάντα. Το πρωί της Τετάρτης το μακάβριο πάζλ συμπληρώθηκε και από μία νέα αποκάλυψη από τον πρώην Υπουργό και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Τζαβάρα. Σύμφωνα λοιπόν με τον έμπειρο νομικό και πολιτικό, η τοποθέτηση και η μετάθεση- πρόσληψη του Σταθμάρχη πάλι πίσω στον ΟΣΕ ήταν παράνομη. Διαβάστε εδώ το σχετικό πρωτοσέλιδο της «Ζούγκλας».

Στις επόμενες αράδες αποκαλύπτουμε και μία άλλη λεπτομέρεια. Ο Βασίλης Σαμαράς, πρωτο- τοποθετήθηκε σταθμάρχης στη Καλαμπάκα όπου λειτουργεί ένας τερματικός Σταθμός με ελάχιστη κίνηση και καμία διακλάδωση. Από εκεί μετατέθηκε στη Λάρισα , τέλη Ιανουαρίου 2023 , δηλαδή σε ένα από τα πλέον δύσκολα και πολύπλοκα πόστα στο δίκτυο του ΟΣΕ.

Όπως προκύπτει την τελική πρόσληψη (ή επαναπρόσληψη) του Βασίλη Σαμαρά στον ΟΣΕ υπογράφει ο μέχρι πριν από λίγα εικοσιτετράωρα Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ ,Σπύρος Πατέρας. Προφανώς κατόπιν κάποιου τηλεφωνήματος από πρόσωπο κλειδί.

Επανερχόμαστε λοιπόν στην ουσία της υπόθεσης.

Ως φαίνεται από τα νέα στοιχεία που προκύπτουν, ο Βασίλης Σαμαράς δεν είχε ανάγκη από την Βουλευτή Λάρισας  Στέλλα Μπίζιου. Η  συγκυρία, τις πρώτες ημέρες από την τραγωδία, ήταν  αμείλικτη . Προέκυπτε πώς η γραμματέας της βουλευτή , Σωτηρία  Παπαδοπούλου, είχε συγγενική σχέση (συννυφάδες) με την θυγατέρα του σταθμάρχη. Τα υπόλοιπα , το ρουσφέτι και οι αδικαιολόγητες και αφύσικες μεταθέσεις- τοποθετήσεις του Βασίλη Σαμαρά , θα συνδέονταν αναπόφευκτα με αυτήν την συγγενική σχέση μέσα στο πολιτικό γραφείο της βουλευτή.

Όμως στη συνέχεια και πάλι τα νέα στοιχεία που προσκομίζονταν, κατέδειξαν πώς τελικά ο Βασίλης Σαμαράς είχε πραγματικά ισχυρό «Μπάρμπα από την Κορώνη» και αυτός ήταν εντός του Μαξίμου. Δεν εξαρτιόταν δηλαδή από την βουλευτή Στέλλα Μπίζιου. Η βουλευτής σε μία κρίσιμη και φορτισμένη στιγμή έπεσε θύμα μίας  αμείλικτης συγκυρίας.

Τελικά το κουβάρι ξετυλίγεται και σιγά – σιγά όλα αποκαλύπτονται. Η πρόσληψη του Βασίλη Σαμαρά εκ νέου στον ΟΣΕ  ήταν παράνομη. Η έγκριση της αίτησης του για μία θέση σταθμάρχη ήταν παράνομη. Η εκπαίδευση του ήταν εγκληματικά ελλιπής. Η έγκριση της τοποθέτησής του στην Λάρισα επίσης αποτέλεσμα εγκληματικής αμέλειας. Σίγουρα όσο θα ξετυλίγεται αυτή η μακάβρια ιστορία θα αποκαλύπτονται και άλλες διαστάσεις που θα συνθέσουν την τελική εικόνα αυτού του διαχρονικού εγκλήματος.   



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει