Δεν καταδέχθηκαν να κάνουν συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για την τραγωδία των Τεμπών!

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023, 17:30

Δεν καταδέχθηκαν να κάνουν συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για την τραγωδία των Τεμπών!

Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης 

Την ίδια ώρα που ο ελληνικός λαός απαιτεί απαντήσεις και πλήρη απόδοση ευθυνών για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη που στέρησε τη ζωή σε 57 αδικοχαμένους ανθρώπους είναι ενδεικτικό ότι το Ευρωκοινοβούλιο και οι πολιτικές του ομάδες προκλητικά απέρριψαν τη διεξαγωγή συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, καταγγέλει επωνύμως ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος .

Οπως ανέφερε σε μονόλεπτη παρέμβαση του στην Ολομέλεια«Στην Ελλάδα ζούμε τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, προδιαγεγραμμένο έγκλημα με 57 νεκρούς. Eκατοντάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας, με απεργίες και διαδηλώσεις απαιτούν να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα, να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι.

Δεν ήταν ούτε «ανθρώπινο λάθος», ούτε «κακιά στιγμή», υποστήριξε ο έλληνας ευρωβουλευτής.

Ήταν αποτέλεσμα τηςευρωενωσιακής στρατηγικής της απελευθέρωσης των μεταφορών, του τεμαχισμούκαι της παράδοσής τους σε μονοπωλιακούς ομίλους, με μειωμένο προσωπικό χωρίς ασφάλεια δικτύου.

Οπως δε τόνισε, αυτή η ευρωενωσιακή στρατηγική κόστισε 636 θύματα μόνο το 2021, στην ΕΕ όπου μόλις το 13% του κεντρικού δικτύου καλύπτεται από συστήματα τηλεδιοίκησης.

Σύμφωνα με έκθεσή του Ευρωκοινοβουλίου που μόνο το ΚΚΕ καταψήφισε, προκλητικά δικαιολογούνται οι όμιλοι για τη μη εφαρμογή συστημάτων ασφαλείας, εάν αυτό βλάπτει την κερδοφορία τους.

Καταλήγει δε, λέγοντας ότι, αυτό είναι το Ευρωκοινοβούλιο που απέρριψε ακόμα και συζήτηση στην Ολομέλεια για τα Τέμπη. Αυτή την ΕΕ θέλουν «πραγματογνώμονα» τα ελληνικά αστικά κόμματα, που κυβερνούν υλοποιώντας την επικίνδυνη στρατηγική της.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023, 17:30

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει