Δημοτικοί Σύμβουλοι Βόλου: Για την αγορά οικοπέδου του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Δημ. Υπαλλήλων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Πέντε σχεδόν μήνες μετά την πρώτη απόπειρα, η δημοτική αρχή επαναφέρει το σκανδαλώδες θέμα αγοράς από το Δήμο έκτασης στον Άγιο Στέφανο ιδιοκτησίας Οικοδομικού Συνεταιρισμού Εν Ενεργεία Δημοσίων Υπαλλήλων Ν.Μαγνησίας.

Αφού κατά την γνώμη της δημοτικής αρχής ξεπεράστηκαν τα όποια νομικά προβλήματα σχετιζόταν με το γνωστό ….κώλυμα του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και την ανάκληση της τότε απόφασης, με σκοπό να υπάρξει νέα χωρίς την συμμετοχή του τελευταίου ,το επίμαχο θέμα επανέρχεται ξανά στο προσκήνιο.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην εισήγηση ΄΄ο Δήμος Βόλου σκοπεύει να δημιουργήσει κοινωνικό κέντρο, αθλητικούς χώρους καθώς και «Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Κέντρο» (σχετική η από 22/2/2016 μελέτη) και οιαδήποτε άλλη υποδομή κοινωφελούς χαρακτήρα απαιτηθεί΄΄

Αυτή είναι η ακριβής φρασεολογία από το εισηγητικό κείμενο που κατατίθεται ως τεκμηρίωση από τη Δημοτική Αρχή Βόλου, για την αγορά από τον Δήμο Βόλου οικοπέδου ιδιοκτησίας Οικοδομικού Συνεταιρισμού των εν ενεργεία Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας. Φυσικά για την δημοτική αρχή είναι αμελητέα δεοντολογικά ζητήματα που τίθενται αφού ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Μουλάς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μουλάς , είναι το ίδιο πρόσωπο.
Επιπρόσθετα σύμφωνα με τα λεγόμενα της Δημοτικής Αρχής για τον χώρο αυτό υπάρχει μελέτη <<σχετική>> που βέβαια δεν έχει εμφανιστεί ποτέ, αλλά προβλέπει χώρους που στεγάζουν κοινωνικά κέντρα, αθλητικές εγκαταστάσεις, Αστρονομικό Κέντρο δίπλα στη θάλασσα και μέσα σε κατοικημένη περιοχή αλλά και οιαδήποτε άλλη χρήση προκύψει. Και μόνο αυτό από μόνο του είναι <<μνημείο >> προχειρότητας και <<προσφορά>> σ’ όλους τους μελετητές παγκοσμίως που δεν έχουν μέχρι σήμερα <<μελετήσει>> , είμαστε σίγουροι , κάτι παρόμοιο. Είναι γνωστό πια σε όλους ότι στο Βόλο έχουμε , εδώ και πολύ καιρό, νέα <<ήθη>> , ανοίγουμε νέους << ορίζοντες>> και διαπνεόμαστε από νέες <<αντιλήψεις>>.

Το ζήτημα όμως ,που έχει φυσικά νομικές προεκτάσεις , είναι κυρίως πολιτικό.

Ενώ ο Δήμος έχει τεράστια ακίνητη περιουσία, τόσο μεγάλη που μέρος της δεν είναι ακόμα πλήρως καταγεγραμμένο και έτοιμο προς άμεση αξιοποίηση, ενώ η σημερινή δημοτική αρχή μέχρι και με ειδικό σύμβουλο αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας πήρε απόφαση να συνεργαστεί ( με διόλου ευκαταφρόνητη αμοιβή), ενώ οι ανάγκες του Δήμου είναι σαφώς άλλες σε μια εποχή που και το τελευταίο ευρώ μετράει, η δημοτική αρχή κρίνει πως είναι επιτακτικό να προβεί σε μια αγορά ακινήτου (αλήθεια πόσο άραγε θα κοστίσει;) με σκοπό να πραγματώσει της πολιτικές της ονειρώξεις για το νέο Μονακό χωρίς βέβαια ούτε μια μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας.

Συνεπώς, για εμάς, είναι απλά τα πράγματα κι έτσι τα αντιλαμβανόμαστε:
Στην ουσία μιλάμε για το φιλί της ζωής (αν όχι και ξεφορτώματος από περιττά βάρη) στον συγκεκριμένο συνεταιρισμό και μετά ,όσον αφορά στο σχεδιασμό, προχωράμε σε στυλ απόψε αυτοσχεδιάζουμε!

Ανδρέου Μεϊκοπούλου Ελένη, Αποστολάκης Ιάσονας, Γαργάλας Κώστας, Διαμαντένιας Θεολόγος, Δραμητινός Ματθαίος, Καλυβιώτης Αχιλλέας, Κοκκινάκη Φωτεινή, Λαϊνάς Γιάννης, Λαμπρινίδης Φώτης, Μολοχίδης Γιάννης, Οικονόμου Νατάσα, Παπατόλιας Αποστόλης, Στόϊκος Νίκος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει