Δικαιώθηκε ο Πίτερ Μπόλ στην περιπέτεια με το ντόπινγκ

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2023, 10:00

Αίσιο τέλος, είχε η… περιπέτεια που έζησε το τελευταίο διάστημα, ο Πίτερ Μπολ, ο οποίος στο τέλος του περασμένου μήνα, αποκλείστηκε προσωρινά από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, καθώς μετά από σχετικό έλεγχο, διαπιστώθηκε πως είχε κάνει χρήση ερυθροποιητίνης (EPO).

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, ο 28χρονος πρωταθλητής βρέθηκε «θετικός» σε έλεγχο που έγινε τον περασμένο Οκτώβριο και αποκλείσθηκε, εν αναμονή του δεύτερου δείγματος.

Ο Αυστραλός δρομέας μεσαίων αποστάσεων, ο οποίος έλαβε μέρος στον τελικό των 800 μέτρων, τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όσο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022, περίμενε με αγωνία την εξέταση του Β` δείγματος και τα αποτελέσματα των δικαίωσαν.

Από την ανάλυση του Β` δείγματος, προέκυψε ένα «άτυπο αποτέλεσμα» για την απαγορευμένη ουσία, που ισοδυναμεί με ένα αρνητικό τεστ, ανακοινώθηκε σχετικά από την «Sport Integrity Australia»: «Η έρευνα για αυτό το θέμα συνεχίζεται. Η Sport Integrity Australia θα εξετάσει, ως μέρος της έρευνάς της, εάν έχουν διαπραχθεί μία ή περισσότερες παραβιάσεις των κανόνων αντιντόπινγκ».

Ο 28χρονος, δρομέας, ο οποίος έχει γεννηθεί στο Σουδάν, τερμάτισε τέταρτος στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2021 και έβδομος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Γιουτζίν, τον Ιούλιο του 2022, ενώ έναν μήνα αργότερα, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Μπόλ, κατέχει το ρεκόρ Ωκεανίας στα 800 μέτρα, με επίδοση 1 λεπτό και 44 δευτερόλεπτα, από τον Ιούνιο του 2022, στο Παρίσι.

«Ο περασμένος μήνας, δεν ήταν τίποτε λιγότερο από έναν εφιάλτη», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αυστραλός πρωταθλητής, προσθέτοντας ότι θα ήθελε να μην «αποκαλυφθούν» τα αποτελέσματα του δείγματος «Α»: «Για να το πω άλλη μια φορά. Είμαι αθώος και δεν πήρα αυτήν την ουσία όπως με κατηγόρησαν. Ποτέ στην ζωή μου δεν αγόρασα, ερεύνησα, κατείχα, χορήγησα ή χρησιμοποίησα συνθετική EPO ή οποιαδήποτε άλλη απαγορευμένη ουσία και δεν θα το κάνω ποτέ».

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει