Δολοφονήθηκε στέλεχος του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ στη Δαμασκό



Ο ένοπλος βραχίονας του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ ανακοίνωσε τον θάνατο στελέχους του χθες Κυριακή κοντά στην κατοικία του σε προάστιο της Δαμασκού, κατά τη διάρκεια επιχείρησης Ισραηλινών «πρακτόρων», με ανακοίνωση Τύπου που διένειμε σε ΜΜΕ.

«Το κίνημα του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ και ο ένοπλος βραχίονάς του, οι Ταξιαρχίες Αλ Κουντς (…) θρηνούν τον Αλί Ράμζι αλ Ασουάντ, (γνωστό επίσης ως) Αμπού Αμπντ αλ Ραχμάν, 31 ετών», πρόσφυγα σε παλαιστινιακό καταυλισμό στη Συρία που εντάχθηκε πολύ νωρίς στις Ταξιαρχίες Αλ Κουντς, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σκοτώθηκε χθες Κυριακή το πρωί από «πράκτορες του σιωνιστικού εχθρού», συνεχίζει το κείμενο, που καταγγέλλει αυτό το «άνανδρο έγκλημα».

«Η δολοφονία διαπράχθηκε με απευθείας πυρά κοντά στο σπίτι του», στη συνοικία Κουντσίγια, προάστιο της Δαμασκού, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Θα ταφεί σήμερα στο νεκροταφείο του καταυλισμού Παλαιστίνιων προσφύγων της Γιαρμούκ, κοντά στη Δαμασκό, πρόσθεσε.

Τον Νοέμβριο του 2019, δυο άνθρωποι, ανάμεσά τους ο γιος ενός από τους ηγέτες του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ, του Ακράμ αλ Ατζούρι, δολοφονήθηκαν σε ισραηλινή βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό, σύμφωνα με επίσημα συριακά ΜΜΕ και την παλαιστινιακή ριζοσπαστική οργάνωση, αρκετοί ηγέτες της οποίας έχουν βάση τη συριακή πρωτεύουσα.

Τη 19η Φεβρουαρίου, 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα στη Δαμασκό, εναντίον συνοικίας όπου έχουν εγκαταστάσεις υπηρεσίες ασφαλείας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ήταν η πιο πολύνεκρη ισραηλινή επιδρομή στη συριακή πρωτεύουσα αφότου άρχισε ο πόλεμος στη Συρία, κατά την ίδια ΜΚΟ.

Αφότου ξέσπασε το 2011 ο πόλεμος στη Συρία, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκεί εκατοντάδες πλήγματα, στη συντριπτική πλειονότητά τους από αέρος, εναντίον θέσεων των συριακών ένοπλων δυνάμεων και συμμάχων τους, ιρανικών και φιλοϊρανικών ένοπλων οργανώσεων, ειδικά της Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε χθες Κυριακή στο υπουργικό του συμβούλιο ότι «δεκάδες τρομοκράτες» σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις του Ισραήλ τον περασμένο μήνα. «Θα βρίσκουμε τους τρομοκράτες και τους αρχιτέκτονες της τρομοκρατίας όπου κι αν βρίσκονται», πρόσθεσε, χωρίς να αναφερθεί ρητώς στον θάνατο του στελέχους του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ.



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει