«Εκλογές στην πράξη – Το εγχειρίδιο του υποψηφίου»

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023, 08:33

Tα βήματα που κατά τη γνώμη του πρέπει να ακολουθήσει ο υποψήφιος, ο συνδυασμός ή το κόμμα, για μια προεκλογική εκστρατεία με νικηφόρα προοπτική, παραθέτει ο δημοσιογράφος, Βαγγέλης Πλάκας, στο βιβλίο του «Εκλογές στην πράξη – Το εγχειρίδιο του υποψηφίου», το οποίο παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στον Πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία – Ανατόλια.

Ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρης Γαλαμάτης, κατά τον χαιρετισμό που απηύθυηνε στην εκδήλωση και επιχειρώντας να αποκωδικοποιήσει το βιβλίο, επισήμανε την ανάγκη ο υποψήφιος να είναι ο εαυτός του και να μην πέσει στην παγίδα να υποδυθεί κάτι διαφορετικό. «Ο πολίτης θα καταλάβει τι είσαι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε, ότι θα πρέπει να αποφασίσει να υπηρετήσει τον δημόσιο λόγο «με κοφτές κουβέντες και αλήθειες» και να έχει επίγνωση του εφήμερου της διαδρομής στον πολιτικό στίβο. «Ο πειρασμός να νοιώσεις παντοδύναμος και ισόβιος οδηγεί σε αλαζονεία, σε κακές πολιτικές επιλογές και σε προσωπικά δράματα», υπογράμμισε.

Ο κ. Γαλαμάτης σημείωσε ότι εάν ο πολιτικός δεν τηρήσει τις παραπάνω αρχές, καταντάει καρεκλοκένταυρος και τελικά χάνει η κοινωνία διπλά, γιατί δεν θα είναι αποτελεσματικός και θα επιστρέψει στην «κανονική του ζωή» χειρότερος άνθρωπος.

Για το βιβλίο είπε ότι είναι ένα εξαίρετο απόσταγμα της πολυετούς διαδρομής του συγγραφέα ως δημοσιογράφου του πολιτικού ρεπορτάζ και τον προέτρεψε να γράψει τις «Εκλογές στην πράξη» που θα απευθύνονται στον πολίτη.

Χρήσιμο και απαραίτητο εργαλείο χαρακτήρισε το βιβλίο ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Ζήσης Ιωακείμοβιτς. Πρόσθεσε δε, ότι ο υποψήφιος θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τα νέα ψηφιακά εργαλεία, χωρίς να παρουσιάσει ψεύτικη εικόνα. Σε ό,τι αφορά την πολιτική αντιπαράθεση, τόνισε ότι θα πρέπει να διεξάγεται κόσμια και με επιχειρήματα, χωρίς εντάσεις.

Την άποψη ότι το βιβλίο απευθύνεται στους υποψηφίους, αλλά μέσα από αυτούς και στους πολίτες, που θέλει να τους ενημερώσει και να τους προστατεύσει, εξέφρασε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Αμπατζάς. Υπογράμμισε εξάλλου, ότι ο συγγραφέας αναδεικνύει τον ρόλο της πολιτικής επικοινωνίας, αλλά καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η πραγματική εικόνα και η προσωπική διαδρομή μετράει περισσότερο από το περιτύλιγμα.

Στη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει το βιβλίο στον συνεργάτη του υποψήφιου, στάθηκε στην ομιλία της η υπεύθυνη Επικοινωνίας -Τύπου Νομαρχιακής Α” Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Ρούλα Εδιάρογλου. Αναφέρθηκε ακόμη, στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ομάδα στην επιτυχία του υποψήφιου και τόνισε ότι παρά την άνοδο του διαδικτύου, εξακολουθεί να είναι σημαντική η προσωπική επαφή.

Ο πολιτικός επιστήμονας και μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας, Νίκος Σδούγγος, υπογράμμισε ότι το βιβλίο παρουσιάζει τα συστατικά για μια πετυχημένη πορεία του υποψηφίου.

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Πλάκας σημείωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική επικοινωνία χωρίς πολιτική. Με αφορμή και το δυστύχημα στα Τέμπη, τόνισε ότι η διαχείριση κρίσεων πρέπει να γίνεται ειλικρίνεια και ανάληψη ευθύνης.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μαλλιάρης Παιδεία». Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών», ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, οι βουλευτές, Θεόδωρος Καράογλου, Άννα Ευθυμίου, Δημήτρης Κούβελας, Γιάννης Αμανατίδης και δημοτικοί σύμβουλοι.

Στην αρχή της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών.

 

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει