Εκνευρισμός και προχειρότητες στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2023, 17:04

Εκνευρισμός και προχειρότητες στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Τελετή παράδοσης – παραλαβής πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μετά την τραγωδία στα Τέμπη και την παραίτηση του Κώστα Αχ. Καραμανλή από την ηγεσία του Υπουργείου.

Καθήκοντα υπουργού ανέλαβε ο μέχρι πρότινος υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Αυτό όμως που έκανε εντύπωση στους δημοσιογράφους που παρέλαβαν γραπτώς τις τοποθετήσεις των ομιλητών είναι η υποσημείωση που υπήρχε στην τοποθέτηση του πρώην -πλέον- υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Συγκεκριμένα, στη δεύτερη σελίδα του αρχείου που μοιράστηκε και περιλάμβανε όσα είπε ο κ. Κώστας Καραμανλής, υπήρχαν δύο παράγραφοι που θύμιζαν κάποιου είδους σενάριο, για το ποια θα ήταν η αντίδρασή του σε περίπτωση που δημοσιογράφος θα προχωρούσε σε ερώτηση, αλλά και στην περίπτωση που κάποιος από τους δημοσιογράφους επέμεινε στο να θέσει ερώτημα στον Υπουργό.

Αξίζει να σημειωθεί πως η τελετή παράδοσης – παραλαβής ήταν κλειστή για τους δημοσιογράφους και παρόντες ήταν ορισμένοι διαπιστευμένοι συντάκτες.

Το «σενάριο», λοιπόν, αναφέρει: «Αν γίνει οποιαδήποτε ερώτηση: Σας παρακαλώ πολύ, θα μου επιτρέψετε να μην πούμε τίποτα άλλο σήμερα», ενώ προβλέπει και την περίπτωση που η πίεση για μία ερώτηση γίνει εντονότερη.

Σε αυτή την περίπτωση ο Κώστας Καραμανλής θα απαντούσε: «Σας παρακάλεσα να μείνουμε σε αυτά. Δεν είναι ώρα για λόγια. Ας σεβαστούμε τη μνήμη τόσων ανθρώπων που χάθηκαν».

Δείτε το ντοκουμέντο:


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2023, 17:04

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει