Εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2023, 21:09

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Παύλο Πολάκη να χάνει τη θέση του ως Τομεάρχης Διαφάνειας και να παραπέμπεται από τον Αλέξη Τσίπρα στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Κυριακής, αναφέρει ότι ο Γιάννης Ραγκούσης αναλαμβάνει τη θέση του Παύλου Πολάκη ως Τομεάρχης Διαφάνειας, ενώ την ερχόμενη Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Με απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία τη θέση του Παύλου Πολάκη ως Τομεάρχη Διαφάνειας αναλαμβάνει ο Γιάννης Ραγκούσης. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Την ερχόμενη Τρίτη 28/2 θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό γραφείο του κόμματος σε διευρυμένη σύνθεση, όπου ο Πρόεδρος θα ζητήσει τη παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας αναφορικά με τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πάντοτε λειτουργούσε συλλογικά και έτσι διαμόρφωνε και διαμορφώνει την πολιτική του. Η πολιτική σύγκρουση με το καθεστώς Μητσοτάκη και με όσους το εκπροσωπούν δεν γίνεται με όρους προσωπικής σταυροφορίας αλλά με σχέδιο, θεσμική σοβαρότητα και αποφασιστικότητα. Δεν είναι ατομική υπόθεση αλλά συλλογικό καθήκον και στρατηγική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θέλει και μπορεί με ενότητα, σοβαρότητα και ψυχραιμία να διασφαλίσει το πρόσωπο και την καθαρότητα της πολιτικής του.

Νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του ουδείς δικαιούται να ρίχνει και μάλιστα λίγες ημέρες πριν και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου».

Τι προηγήθηκε την Κυριακή

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Παύλος Πολάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ» προτείνοντας «εθελουσία στους δικαστές άνω των 60, δεύτερη σχολή δικαστών με παραγωγή 500 δικαστών το χρόνο για τα πρώτα 4 χρόνια» την «κατάργηση ΑΑΔΕ από ανεξάρτητη αρχή, ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΛΗ» όπως και «δημόσιο έλεγχο σε τουλάχιστον μία από τις 4 συστημικές Τράπεζες, με κατάργηση του ΤΧΣ και πέρασμα των μετοχών του στο Υπουργείο Οικονομικών». Δηλαδή προτάσεις που δεν βρίσκονται στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ουδέποτε έχουν υποστηριχθεί από την ηγεσία του κόμματος και εκφέρονται από τον υποψήφιο βουλευτή στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου.

Αυτά μόλις λίγες μέρες μετά την διαφωνία του με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για την διαμόρφωση του ψηφοδελτίου των Χανίων και την απειλή της απόσυρσής του.

Μετά από αυτή την πρωτοβουλία του Παύλου Πολάκη ο ΣΥΡΙΖΑ διαμήνυσε πως «έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του. Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας».

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριανος διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανάμεσα στις οποίες και του βουλευτή Παύλου Πολάκη, για ανώτατους δικαστικούς που μετείχαν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασε τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά.

Στις υπό διερεύνηση αναρτήσεις πέραν των ανώτατων δικαστικών, υπάρχουν αναφορές και σε δικαστικούς που μετέχουν στη σύνθεση του άλλου Ειδικού Δικαστηρίου,όπου δικάζεται ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει