Εμφανίστηκε στην τηλεδιάσκεψη για το Ακουγιού

[ad_1]

Στην τηλεδιάσκεψη για τον πυρηνικό σταθμό Ακουγιού συμμετείχε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σήμερα όπως ήταν προγραμματισμένο στις 16:00, ο Ερντογάν παρέστη μέσω τηλεδιάσκεψης στα εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού στο Ακουγιού.  Τα τουρκικά ΜΜΕ έδειξαν σε ζωντανή σύνδεση τόσο τον Τούρκο πρόεδρο όσο και τον Ρώσο ομόλογό του, ενώ λίγο νωρίτερα είχαν τηλεφωνική επικοινωνία.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας και περιφερειακά ζητήματα. Κατά τη διάρκεια της κλήσης, συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, οι εργασίες για τη συμφωνία για τα σιτηρά και οι εξελίξεις στο μέτωπο της Συρίας. 

Ο πυρηνικός σταθμός του Ακουγιού

Ο πρώτος πυρηνικός σταθμός της Τουρκίας, ο οποίος κατασκευάστηκε από τη Ρωσία, θα αρχίσει τη λειτουργία του τον επόμενο χρόνο, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο πυρηνικός σταθμός του Ακουγιού κατασκευάστηκε από τον ρωσικό κολοσσό Rosatom.

Πάσχει από γαστρεντερίτιδα ο Ερντογάν

Ο Ερντογάν είχε ακυρώσει τη δια ζώσης παρουσία του στην εκδήλωση, μετά την κατάρρευσή του στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης το βράδυ της Τρίτης. Οι γιατροί του συνέστησαν την ακύρωση των χθεσινών και των σημερινών εμφανίσεών του, γι’ αυτό και αποφασίστηκε να συμμετάσχει στην εκδήλωση στο Ακουγιού μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σε μία προσπάθεια να διαλύσει τις φήμες που διαδόθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την ανακοίνωση της ματαίωσης της παρουσίας του Ερντογάν σε δύο δημόσιες εκδηλώσεις, ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαρετίν Αλτούν, απαντώντας στις φήμες ότι ο τούρκος πρόεδρος υπέστη έμφραγμα, έγραψε στο Twitter: «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τέτοιους αβάσιμους ισχυρισμούς σε σχέση με την κατάσταση της υγείας του προέδρου @RTErdogan».

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης, όταν ο Ερντογάν επρόκειτο να δώσει μακρά συνέντευξη σε δύο τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, λιγότερο από 20 ημέρες πριν από τις εκλογές και αφού έκανε τρεις δημόσιες εμφανίσεις σε ισάριθμες πόλεις μέσα στην ίδια ημέρα.

Η εκπομπή καθυστέρησε χωρίς εξηγήσεις για μιάμιση ώρα και διακόπηκε αιφνιδιαστικά στο δέκατο λεπτό.

«Ω, ουάου», ακούστηκε μία άγνωστη φωνή πίσω από την κάμερα πριν διακοπεί η μετάδοση, ενώ ο δημοσιογράφος που διατύπωνε την ερώτησή του σηκωνόταν από τη θέση του.

Κάτωχρος, ο Ερντογάν εμφανίστηκε στην οθόνη ένα τέταρτο αργότερα περικόπτοντας τη συνέντευξη και εξηγώντας ότι έχει «κολλήσει ιογενή γαστρεντερίτιδα».

Σε tweet, ο Ερντογάν δήλωσε ότι «ξεκουράζεται στο σπίτι κατόπιν συμβουλής των γιατρών», ακυρώνοντας τρεις επισκέψεις στην κεντρική Ανατολία.



[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει