Εννέα νεκροί από αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας



Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Μαΐου 2023, 04:22

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στα αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του αποκλεισμένου παραθαλάσσιου παλαιστινιακού θύλακα υπό τον έλεγχο του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως διεξήγαγε πλήγματα εναντίον «στόχων» που ανήκαν «στον Παλαιστινιακό Ισλαμικό Τζιχάντ», χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Στη Γάζα, δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε το υψηλότερο τμήμα πολυκατοικίας στις φλόγες έπειτα από τα νυχτερινά πλήγματα και ασθενοφόρα να διακομίζουν θύματα σε νοσοκομεία.

Πηγές προσκείμενες στο κίνημα Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο Τζιχάντ Γάναμ και η σύζυγός του. Φέρεται να ήταν ανώτερο στέλεχος του ένοπλου βραχίονα του κινήματος αυτού.

Δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters μετέδωσε νωρίτερα πως άκουσε τουλάχιστον δύο εκρήξεις στον αποκλεισμένο παραθαλάσσιο παλαιστινιακό θύλακα όπου κυβερνά η ισλαμιστική παράταξη Χαμάς, μία στην πόλη της Γάζας και άλλη μία στη Ράφα.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Μαΐου 2023, 04:30



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει