Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε διαρρήξεις σε… 25 διαφορετικές πόλεις



Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023, 15:47

Μια συμμορία… κοσμογυρισμένων διαρρηκτών εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου που χρειάστηκε να κάνουν ταυτόχρονες επιχειρήσεις σχεδόν σε όλη την χώρα για να περάσουν χειροπέδες σε μια… εντεκάδα κακοποιών. 

Όλα ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι όταν στην πόλη του Αγρινίου έγιναν 2-3 διαρρήξεις σε σπίτια και οι αστυνομικοί αναζητούσαν τους δράστες. Η έρευνα τους όμως δεν περιορίστηκε μόνο στην Αιτωλοακαρνανία καθώς τα στοιχεία που εντόπισαν έδειξαν ότι είχαν να κάνουν με σπείρα που χτυπούσε και έφευγε. «Η έρευνα μέρα με την ημέρα ολοένα και «άνοιγε» καθώς έτσι έδειχναν τα στοιχεία που συγκεντρώναμε» λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε από την αρχή. Για τους έντεκα διαρρήκτες ήρθε το τέλος όταν έγιναν κατά την διάρκεια της νύχτας ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη, Βέροια, Λαμία, Πάτρα, Κολωνό και Λιόσια παρουσία εισαγγελικών λειτουργών. Επικεφαλής των επιχειρήσεων ήταν αστυνομικοί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου με την βοήθεια αστυνομικών από τις κατά τόπου υπηρεσίες Ασφαλείας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της σπείρας νοίκιαζαν δωμάτια ξενοδοχείων και την επόμενη μέρα έκαναν τις διαρρήξεις. Αμέσως μετά γίνονταν «καπνός» από την πόλη όπου είχαν χτυπήσει. Μέχρι αυτή την ώρα έχουν ταυτοποιηθεί πάνω από 50 κλοπές και διαρρήξεις με «επιθέσεις» σε 25 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Η λεία τους ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ενώ έχουν κατασχεθεί και οχήματα. Τα μέλη της σπείρας, ηλικίας από 18 έως 30 ετών κρατούνται στην αστυνομική διεύθυνση Αγρινίου και αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023, 15:47



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει