Επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό εναντίον του πρωθυπουργού Φουμίο Κισίντα



Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 15 Απριλίου 2023, 19:06

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη σε συγκέντρωση όπου επρόκειτο να μιλήσει ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα, ξυπνώντας άσχημες μνήμες στους Ιάπωνες, εννέα μήνες μετά τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο, ο οποίος φορούσε λευκή χειρουργική μάσκα και κρατούσε έναν μακρύ σωλήνα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος της επίθεσης.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός απομακρύνθηκε σώος, ενώ ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος μέσα στους καπνούς. Ο Φουμίο  Κισίντα πραγματοποιούσε επίσκεψη στο λιμάνι Σαϊκαζάκι στην επαρχία Γουακαγιάμα για να υποστηρίξει τον υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματός του στις τοπικές εκλογές. 

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν ξεκινήσει την ομιλία του o Iάπωνας πρωθυπουργός ο οποίος απομακρύνθηκε με ασφάλεια.

Οι άνδρες της ασφαλείας του Κισίντα, καθώς και οι παρευρισκόμενοι αστυνομικοί έριξαν τον ύποπτο στο έδαφος και τον συνέλαβαν. Καθώς προσπαθούσαν να αφαιρέσουν τον σωλήνα από τα χέρια του, σημειώθηκε μια μεγάλη έκρηξη κοντά στο σημείο που στεκόταν ο Ιάπωνας πρωθυπουργός.

Tα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί τις τελευταίες μέρες στην Ιαπωνία καθώς ανώτεροι διπλωμάτες από μερικές εκ των πλέον ισχυρών δημοκρατιών του κόσμου φτάνουν την Κυριακή στη χώρα για τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της G7.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 15 Απριλίου 2023, 19:36





Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει