Επίθεση φιλίας από τον Ακάρ

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Απριλίου 2023, 21:08

Επίθεση φιλίας από τον Ακάρ

Νέα επίθεση… φιλίας έκανε προς την Ελλάδα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, εκφράζοντας την επιθυμία του να λυθούν τα «υπαρκτά προβλήματα» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις «στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, με διάλογο και με αλληλοσεβασμό»

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους πως αναμένονται θετικές εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά ενώ θα υπάρξει και παράταση στη διάρκεια του μορατόριουμ που προβλέπει την αποφυγή ασκήσεων στα διεθνή ύδατα και στον εναέριο χώρο του Αιγαίου μεταξύ 15 Ιουνίου και 15 Σεπτεμβρίου.

«Φυσικά, πρέπει να λύσουμε κάποια προβλήματα μας. Ελπίζουμε ότι αυτά τα προβλήματα, ως δυο πολιτισμένες χώρες, μπορούμε να τα λύσουμε στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, του διεθνούς δικαίου με ειρηνικό τρόπο, σύμφωνα με το πνεύμα της συμμαχίας, με διάλογο και με αλληλοσεβασμό» πρόσθεσε ο Ακάρ, ερωτηθείς για την επίσκεψη του Έλληνα ομολόγου του Νίκου Παναγιωτόπουλου στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας.

Ο Ακάρ σημείωσε ότι «είναι σημαντικό να παραμείνουν ανοιχτές οι πύλες του διαλόγου. Η ευχή μας είναι το Αιγαίο και η Μεσόγειος πραγματικά να γίνουν πλέον θάλασσες φιλίας με την δημιουργία ενός μόνιμου περιβάλλοντος συνεργασίας».

«Είναι σημαντικό να συνεχιστεί το θετικό και εποικοδομητικό κλίμα που διαμορφώθηκε μετά τους σεισμούς. Συνεχίζονται οι εργασίες και οι συνομιλίες μας σε αυτό το θέμα», σημείωσε ο Τούρκος υπουργός σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Απριλίου 2023, 21:24

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει