Επικοινωνία Δένδια – Μπορέλ για το Σουδάν και τον απεγκλωβισμό Ελλήνων

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023, 23:58

Επικοινωνία Δένδια - Μπορέλ για το Σουδάν και τον απεγκλωβισμό Ελλήνων

Τηλεφωνική συνομιλία με τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ είχε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Συζήτησαν σχετικά με τις εξελίξεις στο Σουδάν και το στενό συντονισμό για τις μελλοντικές επιχειρήσεις απεγκλωβισμού Ελλήνων και λοιπών πολιτών της ΕΕ από τη χώρα, μόλις οι περιστάσεις το επιτρέψουν, όπως σημειώνεται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών είχε αποστείλει επιστολή στον Ζοζέπ Μπορέλ σχετικά με την άκρως ανησυχητική κατάσταση στο Σουδάν.

Στην επιστολή ο Νίκος Δένδιας σημείωνε την ιδιαίτερη ανησυχία του για την ασφάλεια των Ελλήνων, μεταξύ των οποίων και των 2 τραυματιών, και λοιπών Ευρωπαίων πολιτών στο Σουδάν, αναφέροντας και τις προσπάθειες της χώρας μας για την προστασία τους και τον απεγκλωβισμό τους όταν οι συνθήκες τον επιτρέψουν, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. Ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμιζε τη σημασία του συντονισμού των κρατών – μελών της ΕΕ και τον πρωτεύοντα ρόλο του Ύπατου Εκπροσώπου στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον άμεσο και ασφαλή απεγκλωβισμό των Ελλήνων, καθώς και των λοιπών Ευρωπαίων πολιτών.

Επιπλέον, ενημερώνε για τη θέση της Ελλάδας σχετικά με την ανάγκη άμεσης εκεχειρίας και διεξαγωγής διαλόγου συμφιλίωσης μεταξύ όλων των αντιμαχόμενων πλευρών για την εξασφάλιση σταθερότητας και ενότητας του Σουδάν.

Τέλος, τόνιζε την πρωταρχική σημασία που έχει η ασφάλεια και η εδαφική ακεραιότητα του Σουδάν για την ασφάλεια στο Κέρας της Αφρικής.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023, 23:58

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει