Επιχειρηματίας συνελήφθη ως ύποπτος για τη δολοφονία δημοσιογράφου



Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 5 Μαρτίου 2023, 00:44

Ένας ισχυρός επιχειρηματίας του Καμερούν, ο Ζαν-Πιερ Αμουγκού Μπελινγκά, κατηγορείται για «συνέργεια σε βασανιστήρια» και θεωρείται ύποπτος για τον φόνο του Μαρτινέζ Ζογκό, ενός δημοσιογράφου που απήχθη, βασανίστηκε και δολοφονήθηκε στις 22 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ο συνήγορός του, Σαρλ Τσουνγκάνγκ.

Ο Αμουγκού Μπελινγκά, που φέρεται να διατηρεί στενούς φιλικούς δεσμούς με πολλούς υπουργούς και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους, συνελήφθη στις 6 Φεβρουαρίου. Οδηγήθηκε «μέσα στη νύχτα» στο στρατοδικείο της Γιαουντέ και τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση, ανέφερε ο δικηγόρος. Μια πηγή του στρατοδικείου επιβεβαίωσε αυτήν την πληροφορία μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι Αρχές δεν έχουν κάνει καμία επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο ένας δημοσιογράφος του AFP είπε ότι πολλοί άλλοι ύποπτοι, εμπλεκόμενοι σε αυτήν την σκοτεινή υπόθεση, οδηγήθηκαν τη νύχτα της Παρασκευής στο στρατοδικείο.

Ο όμιλος μέσων ενημέρωσης που ανήκει στον Μπελινγκά ανέφερε ότι ο επιχειρηματίας έχει οδηγηθεί στη φυλακή του Κοντενζί.

Ο δημοσιογράφος Αρσέν Σαλομόν Μπανί Ζογκό ή «Μαρτινέζ», 50 ετών, απήχθη από αγνώστους στις 17 Ιανουαρίου ενώ βρισκόταν στα προάστια της Γιαουντέ, έξω από ένα αστυνομικό τμήμα. Βρέθηκε νεκρός πέντε ημέρες αργότερα και το πτώμα του έφερε πληγές που υποδήλωναν ότι είχε υποστεί βασανιστήρια.

Ο Μαρτινέζ Ζογκό, από το μικρόφωνο της εκπομπής Embouteillage, αναφερόταν συχνά σε υποθέσεις διαφθοράς και είχε καταγγείλει πολλές φορές τον Αμουγκού Μπελινγκά, τον ιδιοκτήτη πολλών εταιρειών (τράπεζες, μέσα ενημέρωσης, ασφαλιστικές, κατασκευαστικές, χρηματοοικονομικές κ.α.). Μεταξύ άλλων, ο Μπελινγκά είναι ιδιοκτήτης της εφημερίδας L’Anecdote, των τηλεοπτικών καναλιών Vision 4 και Télésud και του ραδιοφωνικού σταθμού Satellite FM – όλα αυτά τα μέσα πρόσκεινται στην κυβέρνηση.

Φωτογραφία: theafricareport


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 5 Μαρτίου 2023, 00:46



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει