Επτά άτομα σκοτώθηκαν στο Ντονέτσκ σύμφωνα με τις διορισμένες από τη Ρωσία αρχές



Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023, 16:09

Οι διορισμένες από την Μόσχα κατοχικές αρχές της περιοχής του Ντονέτσκ ανακοίνωσαν ότι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίσθηκαν έπειτα από βομβαρδισμούς που πραγματοποίησε ο ουκρανικός στρατός, από τους οποίους επλήγη το κέντρο της πόλης.

Ο πρόεδρος της λεγόμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», Ντενίς Πουσίλιν, έγραψε σε ανάρτησή του στο Telegram ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σκοτώθηκαν επτά άτομα μεταξύ των οποίων ένα παιδί και τραυματίσθηκαν άλλοι δέκα. Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, τα ουκρανικά πλήγματα «έπληξαν ένα νοσοκομείο, ένα πάρκο και κτίρια κατοικιών».

Ο «δήμαρχος» της κατεχόμενης πόλης του Ντονέτσκ από το 2014, Αλεξέι Κουλεμζίν, δήλωσε ότι επλήγησαν τρεις συνοικίες της πόλης. Ένα από τα βλήματα έπεσε πάνω σε ταξί –βαν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά άτομα.

Επίσης αναφέρεται ότι επλήγη ο χώρος του πολυκαταστήματος «Ουκράινα» στην συνοικία Κιέβου του Ντονέτσκ, με αποτέλεσμα να τυλιχθούν στις φλόγες αρκετά αυτοκίνητα. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται μια κλινική η οποία επίσης επλήγη σύμφωνα με τις κατοχικές αρχές.

Οι κατοχικές αρχές επιρρίπτουν την ευθύνη για τους βομβαρδισμούς στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας. Το Κίεβο έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν πλήττει πόλεις και μη στρατιωτικούς στόχους. Σε συνθήκες πολέμου είναι αδύνατον να επαληθεύσει κανείς άμεσα τις δηλώσεις των εμπόλεμων πλευρών.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023, 16:09



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει