Η δικαστική απόφαση για τα χάπια άμβλωσης «υπερβαίνει τα όρια», τονίζει ο πρόεδρος Μπάιντεν

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Απριλίου 2023, 21:42

Η δικαστική απόφαση για τα χάπια άμβλωσης «υπερβαίνει τα όρια», τονίζει ο πρόεδρος Μπάιντεν

Η αναστολή της άδειας κυκλοφορίας των χαπιών μιφεπριστόνης, που χρησιμοποιούνται για τη φαρμακευτική διακοπή της κύησης, «υπερβαίνει τα όρια», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

«Υπερβαίνει τα όρια αυτό που έκανε ο δικαστής», είπε ο αμερικανός πρόεδρος λίγο πριν από την αναχώρησή του από την Ουάσινγκτον με προορισμό το Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας.

Την Παρασκευή, ο ομοσπονδιακός δικαστής του Τέξας Μάθιου Κασμέρικ δικαίωσε τους πολέμιους των αμβλώσεων, αναστέλλοντας την άδεια κυκλοφορίας των χαπιών μιφεπριστόνης σε εθνικό επίπεδο. Το συγκεκριμένο σκεύασμα έχει λάβει έγκριση από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια και χρησιμοποιείται κάθε χρόνο από σχεδόν μισό εκατομμύριο γυναίκες στις ΗΠΑ.

Η ετυμηγορία εκδόθηκε κατόπιν προσφυγής πολέμιων των αμβλώσεων, δέκα μήνες μετά την ιστορική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που έδωσε σε κάθε αμερικανική πολιτεία το δικαίωμα να απαγορεύσει τις αμβλώσεις στο έδαφός της.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε χθες Δευτέρα από εφετείο να παγώσει την απόφαση του δικαστή από το Τέξας. Είχε προηγηθεί η διαβεβαίωση από τον πρόεδρο Μπάιντεν πως είναι αποφασισμένος να «αγωνιστεί» κατά της απόφασης, την οποία χαρακτήρισε «πρωτοφανή προσπάθεια» να στερηθούν οι γυναίκες «θεμελιώδεις ελευθερίες».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Απριλίου 2023, 21:44

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει