«Η Ελλάδα παραβιάζει τα σύνορά μας, δεν θα διστάσουμε να απαντήσουμε στις προκλήσεις»

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2023, 20:57

Καλίν: «Η Ελλάδα παραβιάζει τα σύνορά μας, δεν θα διστάσουμε να απαντήσουμε στις προκλήσεις»

Μετά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν, επιτέθηκε κατά της Ελλάδας, κατηγορώντας την για «παραβίαση συνόρων».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Καλίν υποστήριξε το Σάββατο ότι στην ατζέντα της Τουρκίας δεν είναι να κάνει καβγάδες με την Ελλάδα.

«Θέλουμε ένα περιβάλλον γαλήνης και ηρεμίας στο Αιγαίο. Προφανώς, η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που καθόμαστε και παρακολουθούμε τι κάνουν καθημερινά. Για να αποτρέψουμε αυτές τις εντάσεις, πιθανά ατυχήματα και ανεπιθύμητες καταστάσεις, λέμε να ανοίξουμε και να λειτουργήσουμε τους διαύλους επικοινωνίας», δήλωσε, ενώ προειδοποίησε ότι «το μήνυμα που έδωσε ο πρόεδρός μας στην ελληνική πλευρά, στον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή ήταν σαφέστατο και κατηγορηματικό. Ας λύσουμε τα θέματά μας οι δυο μας. Πρέπει να γνωρίζετε και να καταλάβετε ότι η πολιτική σας να ασκείτε πίεση στην Τουρκία εμπλέκοντας τρίτα μέρη δεν θα αποφέρει αποτελέσματα», είπε αρχικά ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας.

«Τον περασμένο μήνα είχα συνάντηση με την Ελληνίδα ομόλογό μου στις Βρυξέλλες, και ο Γερμανός ομόλογός μου ήταν σε αυτή τη συνάντηση. Προτιμούμε να ελαχιστοποιήσουμε αυτές τις εντάσεις και συγκρούσεις προχωρώντας στο πλαίσιο των αποφάσεων που πήραμε εκεί και να επίλυση των ζητημάτων και μείωση των εντάσεων μέσω ειρήνης και διαπραγματεύσεων. Αλλά όταν υπάρχει παραβίαση δικαιωμάτων, παραβίαση συνόρων ή παρενόχληση κατά της Τουρκίας, η Τουρκία δεν διστάζει να απαντήσει σε αυτές», κατέληξε ο Καλίν.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2023, 20:57

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει