«Η Ελλάδα σαμποτάρει τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης»



Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2023, 11:43

«Όχι μόνο η Ελλάδα δεν θέλει να γίνουν αυτές οι συζητήσεις αλλά προσπαθεί να τις αποτρέψει και να τις σαμποτάρει» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Τουρκίας, το TCG Anadolu.

Υποστήριξε μάλιστα πως Έλληνες πολιτικοί και αξιωματούχοι Άμυνας επιχειρούν να συγκαλύψουν γεγονότα και συνειδητά προσπαθούν να αυξήσουν την ένταση με την Τουρκία αναφέροντας: «Η Τουρκία είναι όσο προσεκτική μπορεί. Η Αθήνα όμως επιχειρεί να παρουσιάσει τα προβλήματα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία ως θέματα που σχετίζονται με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση… Όλοι γνωρίζουν τώρα τα κόλπα της Ελλάδας. Εκτιμούμε ότι θα είναι όλοι πιο προσεκτικοί».

Τέλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας διεμήνυσε πάλι ότι δεν θα δεχθούν καμία επέκταση χωρικών υδάτων στα νησιά, συμπεριλαμβάνοντας και την Κρήτη. Μάλιστα, υποστήριξε ότι στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά που είναι αμφισβητούμενης κυριαρχίας και είπε πως: «είναι πρόκληση οι Έλληνες να επισκέπτονται τα νησιά που είναι κάτω από τη μύτη μας».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2023, 11:43



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει