Η κατάθεση που πρόδωσε τον μητροκτόνο



Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Μαΐου 2023, 08:45

«Δεν θυμάμαι …» εξακολουθεί να λέει στους αστυνομικούς ο 61χρονος άνδρας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 86χρονη μητέρα του μέσα στο σπίτι τους τα ξημερώματα της  Δευτέρας.

Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν για ώρες νεκρή μέσα στο σπίτι και ψυχορραγούσε μέχρι ο δράστης να ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ.

Ο αρχικός του ισχυρισμός ότι η μητέρα του έπεσε και χτύπησε δεν έγινε πιστευτός και το… καμπανάκι ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια χτύπησε πρώτος ο ιατροδικαστής που είδε βαρύτατα τραύματα κυρίως στο θώρακα  και που έδειχναν ότι η γυναίκα έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού.

Η «Ζούγκλα» αποκαλύπτει ότι η κατάθεση ενός γείτονα της μητέρας και του γιου ξεκλείδωσε την υπόθεση καθώς όπως ισχυρίστηκε ο άντρας στους αστυνομικούς το μοιραίο βράδυ άκουσε δύο φορές έντονη φασαρία στο σπίτι της 86χρονης. Η κατάθεση σε συνδυασμό με την ιατροδικαστική έκθεση έδειχναν τον ένοχο.

Οι αρχές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο 61χρονος χτυπούσε με μανία τη μητέρα του η οποία εκλιπαρούσε για βοήθεια. Στη συνέχεια την άφησε  αβοήθητη και όταν αποφάσισε να ειδοποιήσει τις αρχές είπε στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ ότι η μητέρα του είναι αναίσθητη.  Όταν έφθασαν οι διασώστες ήταν ήδη αργά για την άτυχη γυναίκα που είχε χάσει τη ζωή της  και αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία.

Λίγες ώρες αργότερα ο γιος συνελήφθη καθώς τα στοιχεία έδειχναν ότι εκείνος ήταν ο άνθρωπος που αφαίρεσε τη ζωή στη μητέρα του ενώ ήταν και υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ο 61χρονος είναι γνώριμος στις αρχές και αντιμετωπίζει προβλήματα με τον αλκοολισμό ενώ οι γείτονες το μοιραίο βράδυ δεν επενέβησαν καθώς ήταν συνηθισμένοι να ακούνε φασαρία από το σπίτι μητέρας και γιου. Ο 61χρονος  λόγω του αλκοολισμού δημιουργούσε προβλήματα στην περιοχή ενώ έμενε με την ηλικιωμένη μητέρα του τελευταία χρόνια  καθώς είχε χωρίσει πριν χρόνια και μετακόμισε στο σπίτι της 86χρονης.  Γείτονες  υποστήριξαν ότι η συμπεριφορά του προς την ηλικιωμένη μητέρα του ήταν άθλια καθώς συνεχώς  δημιουργούσε καυγάδες. Ορισμένοι μάλιστα πίστευαν  ότι θα της κάνει  κακό.

Η οικογένεια έχει άλλα δύο παιδιά τα οποία ζουν και εργάζονται εκτός Ελλάδας.

Εναντίον του 61χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για  ανθρωποκτονία με δόλο και στην απολογία του στον ανακριτή Κοζάνης  θα δώσει τις εξηγήσεις του.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Μαΐου 2023, 08:46



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει