Η Μπαρτσελόνα πήρε την άδεια για το επόμενο Champions League



Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023, 20:21

Η υπόθεση Νεγκρέιρα συνεχίζεται στην Ισπανία, με την Μπαρτσελόνα να βρίσκεται πάντα στο μάτι του κυκλώνα. Αλλά μετά τη συνάντηση του προέδρου του συλλόγου των «Μπλαουγκράνα» Ζοάν Λαπόρτα και του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, έρχεται μια άλλη είδηση που θα μπορούσε να κάνει τους Καταλανούς οπαδούς να ανακουφιστούν: η Μπαρτσελόνα πήρε την άδεια να παίξει τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Όπως αναφέρει η διαδικτυακή έκδοση της καταλανικής εφημερίδας Mundo Deportivo, αυτή τη στιγμή η UEFA δεν έχει λόγο να αποκλείσει την Μπαρτσελόνα από τις διοργανώσεις της, δεδομένου ότι η ισπανική Δικαιοσύνη έχει ήδη δηλώσει πως το γεγονός ότι ο Νεγκρέιρα ήταν αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Διαιτητών και ταυτόχρονα είχε συμβόλαιο συμβούλου υπογεγραμμένο ανάμεσα στην εταιρεία του κι έναν σύλλογο, δεν συνιστά από μόνο του έγκλημα.

Για να καταδικαστεί ο σύλλογος θα ήταν απαραίτητο να αποδειχθεί ότι υπήρχε βούληση να «αγοραστούν» οι διαιτητές μέσω της αποζημίωσης που καταβλήθηκε στον Νεγκρέιρα (ο οποίος δεν έλαβε χρηματικό αντίτιμο από την Επιτροπή Διαιτητών).

Επί του θέματος, ο Λαπόρτα πάντα απέρριπτε σθεναρά όλες τις κατηγορίες, τόσο στις συνεντεύξεις Τύπου των τελευταίων εβδομάδων όσο και στην ιδιωτική συνομιλία του με τον Τσέφεριν.

Ωστόσο, η απόκτηση της άδειας δεν δίνει στην Μπαρτσελόνα τη βεβαιότητα ότι θα παίξει στο επόμενο Champions League, δεδομένου ότι ο σύλλογος μπορεί να αποκλειστεί αργότερα βάσει απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής, η οποία θα παρέμβει μόνο εάν, όπως εξηγήθηκε, η Μπαρτσελόνα κριθεί ένοχη για πρακτικές αντίθετες με τους κανονισμούς της UEFA.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023, 20:21



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει