Η Μπράγκα απέκλεισε την Μπενφίκα στα πέναλτι

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023, 05:47

Κύπελλο Πορτογαλίας: Η Μπράγκα απέκλεισε την Μπενφίκα στα πέναλτι

Η Μπράγκα ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Πορτογαλίας κόντρα στην Μπενφίκα, καθώς επικράτησε με 5-4 στα πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια και η παράταση) και προκρίθηκε στους «4» της διοργάνωσης, έπειτα από ένα ματς με μεγάλη ένταση και πολλές εναλλαγές συναισθημάτων.

Στο «Estádio Municipal de Braga» οι «αετοί» της Λισσαβόνας -με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο βασικό για άλλο ένα παιχνίδι κάτω από τα γκολπόστ τους- ξεκίνησαν ιδανικά το ματς καθώς προηγήθηκαν στο 15′ με τον Γκουέδες. Η αποβολή του Μπαχ στο 30′ με απευθείας κόκκινη άλλαξε τις ισορροπίες και την εικόνα του αγώνα και η Μπράγκα κατάφερε να ισοφαρίσει έξι λεπτά αργότερα με τον Αλ Μουσράτι.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να… σφυροκοπούν την άμυνα της Μπενφίκα, η οποία άντεχε παρά το γεγονός ότι ολοκλήρωσε την παράταση με 9 παίκτες, μετά την αποβολή (και) του Μοράτο με δεύτερη κίτρινη στο 120′. Στη διαδικασία των πέναλτι οι γηπεδούχοι ήταν απόλυτα εύστοχοι (Ρικάρντο Όρτα, Ντζαλό, Κάστρο, Ολιβέιρα, Αλ Μουσράτι), την στιγμή που ο Άουρσνες αστόχησε στο 4ο πέναλτι των «αετών», καταδικάζοντας την ομάδα του.

Νωρίτερα η Νασιονάλ μετέτρεψε το… θρίλερ απέναντι στην Κάσα Πία (2-2 στην κανονική διάρκεια), σε θρίαμβο στο 30λεπτο της παράτασης, φτάνοντας στο εμφατικό 5-2 και στην πρόκρισή της στα ημιτελικά.

Σημαντικό ρόλο βεβαίως στην εξέλιξη του αγώνα έπαιξαν οι δύο κόκκινες των γηπεδούχων. Η πρώτη του (άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού) Ζοάο Νούνες με δεύτερη κίτρινη στο 17′ και η δεύτερη του Φερνάντες στο 92′, σε φάση που κέρδισε πέναλτι η Νασιονάλ και μετέτρεψε σε γκολ ο Ντανίλοβιτς από την άσπρη «βούλα», κάνοντας το 3-2 για τους φιλοξενούμενους.

Ακολούθησε άλλο ένα γκολ του Γκόμες με πέναλτι στο 105’+3′ και η τελική «πινελιά» από τον Σίλβα στο 108′. Στην κανονική διάρκεια του αγώνα η Νασιονάλ προηγήθηκε με 2-0 χάρις στα γκολ του Εστέβες στο 44′ και στο 46′, όμως η Κάσα Πία οδήγησε το ματς στην παράταση χάρις στα τέρματα των Κόστα Πίντο (53′) και Ράφα Μαρτίνς (80′).

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Πορτογαλίας έχουν ως εξής:

Ακαντέμικο Βισάου-Πόρτο 0-1

Φαμαλικάο-BSAD 4-1

Κάσα Πία-Νασιονάλ 2-5 πάρ. (2-2 κ.δ.)

Μπράγκα-Μπενφίκα 5-4 πέν. (1-1 κ.δ. και παρ.)


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023, 05:47

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει