Η “Νεολαία σε κίνηση” έρχεται στο Βόλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η “Νεολαία σε κίνηση,” σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Έτος των Πολιτών 2013, θα είναι παρούσα με δύο τέντες που θα στηθούν στην παραλία του Βόλου, προκειμένου να παρουσιάσει προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιτρέπουν σε νέους να φοιτούν, να εργάζονται, να εκπαιδεύονται και προσφέρουν εθελοντική εργασία στο εξωτερικό.

Πότε:18-20 Απριλίου 2013
Πέμπτη 18/04, ώρες κοινού: 10.00 – 20.00
Παρασκευή 19/04, ώρες κοινού: 10.00 – 19.00
Σάββατο 20/04, ώρες κοινού: 11.00 – 19.00
Που:Παραλία (κοντά στο άγαλμα της Ελευθερίας)

Η “Νεολαία σε κίνηση”, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που γίνεται φέτος σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Έτος των Πολιτών, θα βρίσκεται στο Βόλο 18-20 Απριλίου 2013. Στις τέντες της “Νεολαίας σε Κίνηση” θα διοργανωθεί μια μεγάλη ποικιλία παρουσιάσεων, ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και επιδείξεων. Θα υπάρξουν πολλές παρουσιάσεις, ομιλίες, συζητήσεις και εργαστήρια από αντιπροσώπους χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων όπως το Leonardo da Vinci (επαγγελματική κατάρτιση), το Comenius (σχολική εκπαίδευση), το Grundtvig (εκπαίδευση ανηλίκων) και το Erasmus (ανώτατη εκπαίδευση).

Το Ευρωπαϊκό Έτος των Πολιτών 2013 εστιάζει στους κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με τα πλεονεκτήματα των δικαιωμάτων τους ως πολίτες της ΕΕ, τους βοηθά να εκμεταλλευτούν τα δικαιώματά τους ως πολίτες της ΕΕ, και τους ενθαρρύνει να συμμετέχουν σε ανοιχτή συζήτηση με αυτούς που διαμορφώνουν την πολιτική σχετικά με το πώς θα ήθελαν να είναι η ΕΕ το 2020.

Οι τέντες της “Νεολαίας σε Κίνηση” αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για νέους να ανακαλύψουν, και να μάθουν για τις ευκαιρίες που τους προσφέρονται για την ολοκλήρωση της επιμόρφωσης ή της εκπαίδευσής τους στο εξωτερικό, ώστε αφενός να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και αφετέρου να αποκτήσουν καινούριες. Επιπλέον, θα υπάρχει ένα περίπτερο πληροφοριών, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να μάθουν περισσότερα για τα διάφορα προγράμματα. Οι νέοι θα μπορέσουν να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από ένα διασκεδαστικό EuroQuizz. Στο χώρο της “Νεολαίας σε Κίνηση” θα δοθούν ευκαιρίες για συζήτηση με ανθρώπους που έχουν ήδη επωφεληθεί από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για σπουδές ή εργασία στο εξωτερικό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία “Νεολαία σε κίνηση” κάντε κλικ εδώ: http://ec.europa.eu/youthonthemove/

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με Ευρωπαϊκό Έτος των Πολιτών 2013

http://europa.eu/citizens-2013

viewer212.png

viewer21222.png

Μπορεί επίσης να σας αρέσει