Η Ουκρανία θέλει την ειρήνη, αλλά δεν έχει άλλη επιλογή από το να πολεμήσει και να νικήσει

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023, 23:27

Ουκρανός πρέσβης: Η Ουκρανία θέλει την ειρήνη, αλλά δεν έχει άλλη επιλογή από το να πολεμήσει και να νικήσει

«Σήμερα είναι η τραγική επέτειος του ενός έτους από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, η οποία επίσης αναδεικνύεται και σ’ ένα πολύ σημαντικό σύμβολο γενναιότητας, αντίστασης και ενότητας», τόνισε ο Ουκρανός πρέσβης Σεργκέι Σουτένκο σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά το πέρας της συμβολικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, με τη φωταγώγηση του νεοκλασικού κτιρίου του στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας, σε ένδειξη συμπαράστασης της χώρας μας στην Ουκρανία, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Η Ουκρανία χρειάζεται ειρήνη. Η Ουκρανία θέλει την ειρήνη, αλλά δεν έχει άλλη επιλογή από το να πολεμήσει και να νικήσει, γιατί η γενοκτονία που διαπράττει η Ρωσία στην Ουκρανία είναι οδυνηρή και πρέπει να νικήσουμε» διαμήνυσε ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στην Ελλάδα.

Επίσης, ευχαρίστησε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια για τη διοργάνωση της τελετής και της φωταγώγησης της πρόσοψης του κτιρίου του υπουργείου Εξωτερικών με τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας, αλλά και για την υπογράμμιση της σημασίας της βοήθειας και της συνδρομής της Ελλάδας. Ακόμη, εξέφρασε ευχαριστίες για το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ «για τη διατήρηση της ειρήνης, της δίκαιης και μακροχρόνιας ειρήνης στην Ουκρανία», όπως επισήμανε.

Τέλος, ο Σεργκέι Σουτένκο υπογράμμισε τη σημασία διατήρησης και συνέχισης του μετέωπου της ενότητας και της διασφάλισης της υποστήριξης «από τους φίλους μας, οι οποίοι μας βοηθούν για τη νίκη».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023, 23:27

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει