Η Ουκρανία χρειάζεται «δεκαπλάσια» στρατιωτική βοήθεια από τη Δύση λέει ο υφ. Εξωτερικών



Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 23 Απριλίου 2023, 04:31

Παρότι το Κίεβο ευγνωμονεί τους συμμάχους του για τη στρατιωτική βοήθεια που έχουν στείλει, η Ουκρανία χρειάζεται τουλάχιστον 10 φορές μεγαλύτερη, υποστήριξε χθες Σάββατο ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντρίι Μέλνικ.

Πρώην πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Βερολίνο, ο οποίος κατά καιρούς έχει επικριθεί για τα σχόλιά του, ο Μέλνικ ζήτησε από τους συμμάχους να προσφέρουν στο Κίεβο στρατιωτική βοήθεια ισάξια με το 1% του ΑΕΠ της χώρας τους. Κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με γιγαντιαία αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

«Είμαστε ευγνώμονες στους συμμάχους μας για τη στρατιωτική τους βοήθεια. Αλλά, δεν αρκεί! Η Ουκρανία χρειάζεται δεκαπλάσια, για να τερματίσει φέτος τη ρωσική εισβολή», έγραψε ο Μέλνικ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Στην περίπτωση μόνο της Γερμανίας, της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη, κάτι τέτοιο θα μεταφραζόταν σε περισσότερα από 39 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας υπογραμμίζει ότι τα ποσά αυτά θα ωχριούσαν μπροστά στις δαπάνες κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Μέχρι σήμερα, η εκτιμώμενη αξία της βοήθειας των συμμάχων προς την Ουκρανία υπολογίζεται σε σχεδόν 55 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον Μέλνικ.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 23 Απριλίου 2023, 04:46



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει