Η προβοκάτσια στην Πλατεία Συντάγματος και η αποπομπή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023, 19:35

Η προβοκάτσια στην Πλατεία Συντάγματος και η αποπομπή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ

«Ο ορισμός του νέου αρχηγού της ΕΛΑΣ έχει ως στόχο τη βελτίωση και την πιο θετική και αποτελεσματική εφαρμογή των σύγχρονων επιχειρησιακών σχεδίων της Ελληνικής Αστυνομίας για την ασφάλεια των πολιτών». Με αυτή την φράση που περιέχεται στην ανακοίνωση του ΚΥΣΕΑ για την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου, η Κυβέρνηση ουσιαστικά, για όποιον διαβάζει «πίσω από τις γραμμές», παραδέχεται ότι στα επεισόδια του Συντάγματος εκτέθηκε και δημιουργήθηκε ένα ακόμα πρόβλημα, ενώ θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. 

Ήταν όμως αυτή η αιτία που αποστρατεύτηκε ο πρώην Αρχηγός του Σώματος Κώστας Σκούμας ή ήταν απλώς ή αφορμή; Το ρεπορτάζ του zougla.gr , ύστερα από αναζήτηση πληροφοριών από αξιόπιστες πηγές, λέει πως ήταν η αφορμή. Στους διαδρόμους της Κατεχάκη, αμέσως μετά τις τακτικές κρίσεις που έγιναν στην αστυνομία τον περασμένο Ιανουάριο, ακουγόταν πολύ έντονο ότι «ο αρχηγός θα απομακρυνθεί» χωρίς κανείς να γνωρίζει για ποιο λόγο δεν έγινε τότε. Και «πριν αλέκτωρ λαλήσει», ο κ. Σκούμας αποστρατεύτηκε.  

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης, την περασμένη Πέμπτη κατά την διάρκεια των συγκεντρώσεων για τα Τέμπη συνέβησαν διάφορα περιστατικά που κάποιοι τα αποκάλεσαν μέχρι και «εσωτερική προβοκάτσια» εννοώντας το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Η εντολή που είχε δοθεί από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έκανε λόγο για «ήπια αντιμετώπιση» των διαδηλωτών. Γι’ αυτό το λόγο οι διμοιρίες των ΜΑΤ δεν ήταν σε εμφανή σημεία και η ομάδα ΔΡΑ.ΣΗ ήταν, ουσιαστικά, απενεργοποιημένη ώστε να μην προκληθεί καποιο επεισόδιο με τους διαδηλωτές. Όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι την στιγμή που δόθηκε εντολή στην περίφημη διμοιρία των ΜΑΤ «να κόψει το μπλοκ των διαδηλωτών που έφεραν σακίδια και κρατούσαν, εμφανώς, στα χέρια τους πέτρες και βόμβες μολότοφ». Οι επικεφαλής προσπάθησαν να εξηγήσουν ότι «δεν ήταν το κατάλληλο σημείο ώστε να γίνει η επέμβαση. Θα έπρεπε να γίνει στην οδό Σταδίου, λίγο πριν το Σύνταγμα». Κάτι τέτοιο θα εμπόδιζε τους ταραξίες να διαφύγουν στους γύρω δρόμους ενώ δεν θα υπήρχε πρόβλημα και για την εξέλιξη της υπόλοιπης πορείας. Οι πληροφορίες όμως λένε ότι η εντολή δόθηκε τηλεφωνικά από τον πρώην Αρχηγό προς το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, με τα γνωστά αποτελέσματα. 

Τέλος, οι «παροικούντες την Κατεχάκη» γνώριζαν ότι ο πρώην Αρχηγός Κώστας Σκούμας, με καταγωγή από την Άρτα, το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν απολάμβανε της πλήρους αποδοχής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου ενώ αντίθετα διατηρούσε καλύτερες σχέσεις με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, και επίσης με καταγωγή από την Ήπειρο, κ. Λευτέρη Οικονόμου. Όσοι πάντως γνωρίζουν καλά το παρασκήνιο της λεωφόρου Κατεχάκη, η απομάκρυνση του κ. Σκούμα, ήταν ένα ακόμα «επεισόδιο» του πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες με τα «θραύσματα» να φτάνουν μέχρι την Ηρώδου Αττικού.  


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023, 19:37

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει