«Η Ρωσία θα καταλάβει την Μπαχμούτ τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο»

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023, 11:48

Πριγκόζιν: «Η Ρωσία θα καταλάβει την Μπαχμούτ τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο»

Τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο θα είναι έτοιμη η Ρωσία να καταλάβει την κομβικής σημασίας πόλη Μπαχμούτ στο δυτικό Ντονμπάς, την οποία συνεχίζουν να κρατούν οι Ουκρανοί.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της διαβόητης ομάδας Βάγκνερ και αποκαλούμενος «σεφ του Πούτιν», Γεβγκένι Πριγκόζιν. Η Μπαχμούτ παραμένει ακόμη έστω και με δυσκολία σε ουκρανικά χέρια, καθώς η χώρα αναμένει στρατιωτικές ενισχύσεις από την Δύση. «Πιστεύω ότι είναι τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Για να καταληφθεί η Μπαχμούτ, πρέπει να κοπούν οι δίοδοι ανεφοδιασμού», δήλωσε ο Πριγκόζιν, σε βίντεο που αναρτήθηκε το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη στο Telegram.

Από τις τελευταίες δηλώσεις και αναρτήσεις του Πριγκόζιν προκύπτει η δυσφορία του για την λειτουργία της στρατιωτικής διοίκησης της Ρωσίας. Σε μηνύματα που αναρτήθηκαν στο ρωσικό διαδίκτυο την Τετάρτη το βράδυ, ο Πριγκόζιν είπε ότι η ρωσική πρόοδος στην Μπαχμούτ θα εξαρτηθεί από το αν «ο αντίπαλος θα στείλει εφεδρεία» και κατήγγειλε την «τερατώδη στρατιωτική γραφειοκρατία» της Ρωσίας. Αναφέρθηκε  συγκεκριμένα στην αποτυχία της να καταλάβει την πόλη πριν από το τέλος του 2022, πριν έρθει δηλαδή ο βαρύς ρωσικός χειμώνας.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023, 11:48

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει