Η Σίντι Μακέιν αναλαμβάνει επικεφαλής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2023, 03:40

ΟΗΕ: Η Σίντι Μακέιν αναλαμβάνει επικεφαλής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η Σίντι Μακέιν, η χήρα του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή και υποψήφιου για την προεδρία των ΗΠΑ Τζον Μακέιν, θα αναλάβει επικεφαλής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP).

Η Σίντι Μακέιν είναι σήμερα πρέσβειρα των ΗΠΑ στις υπηρεσίες τροφίμων και γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών. Θα αντικαταστήσει τον Ντέιβιντ Μπίσλεϊ, τον Ρεπουμπλικάνο πρώην κυβερνήτη στη Νότια Καρολίνα, ο οποίος αποχωρεί από το WFP έπειτα από έξι χρόνια που ήταν επικεφαλής του.

Ο διορισμός της Μακέιν αποφασίστηκε από κοινού από τον Γκουτέρες και τον επικεφαλής του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), τον Κου Ντονγκίου, πρώην υφυπουργό Γεωργίας και Αγροτικών Υποθέσεων της Κίνας.

Η Μακέιν είχε στηρίξει τον Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του 2020 απέναντι στον Ρεπουμπλικάνο Ντόναλντ Τραμπ. Ο επικεφαλής του WFP είναι κατά παράδοση Αμερικανός και ο Μπάιντεν την πρότεινε για τη θέση αυτή. Οι ΗΠΑ είναι μακράν ο μεγαλύτερο χορηγός του WFP, καθώς το 2022 συνεισέφεραν περισσότερα από 7 δισεκ. δολάρια σε αυτήν την υπηρεσία του ΟΗΕ.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2023, 03:40

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει