Η Τζόρτζια Μελόνι στην Αθήνα τον Μάιο



Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023, 18:37

Αμέσως μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, είχε συνάντηση και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος την  κάλεσε να επισκεφτεί την Αθήνα πριν από τις εκλογές του Μαΐου προκειμένου  να συζητήσουν όλα τα θέματα που αφορούν την Hellenic Train. Όπως αποκάλυψε ο κ. Μητσοτάκης, στο τραπέζι θα τεθεί η επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με την Hellenic Train.

«Θα συζητήσουμε τον τρόπο με τον οποίο η ιταλική κυβέρνηση θα υποστηρίξει την επανεκκίνηση ελληνικών σιδηροδρόμων», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης σχετικά με την επίσκεψή της κ. Μελόνι στην Αθήνα.

Παράλληλα υπενθύμισε ότι: «Ο ΟΣΕ πουλήθηκε το 2018 αντί 45 εκατομμυρίων ευρώ και τόνισε πως έχουμε τη δυνατότητα να χαράξουμε νέο μέλλον για τους σιδηροδρόμους μας. Η ιταλική εταιρεία να επενδύσει σε αξιόπιστα και πιο ασφαλή τρένα και εμείς στο δίκτυο». Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν για τους δημοσιονομικούς κανόνες και το μεταναστευτικό.

Η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με την Ιταλίδα ομόλογό του επιβεβαιώνει την καλή ατμόσφαιρα που επικρατεί και τη διάθεση για συνεργασία ανάμεσά τους.

Τον περασμένο μήνα, η Τζ. Μελόνι είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Κυρ. Μητσοτάκη προκειμένου να του ζητήσει να την υποστηρίξει σε ό,τι αφορά τη δημιουργία ενιαίου κρατικού ταμείου στήριξης της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και να καμφθεί η σχετική άρνηση του Βερολίνου.

Από την πλευρά της, η Ιταλίδα πρωθυπουργός σημείωσε ότι: «Είμαι ικανοποιημένη από τις συναντήσεις, με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα και τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο σημαντικός ρόλος της Ιταλίας αποδεικνύει ότι μπορούμε να μετράμε περισσότερο, να πετυχαίνουμε περισσότερα πράγματα υπέρ των συμφερόντων μας, αναζητώντας βεβαίως μια σύγκλιση με τα συμφέροντα των άλλων χωρών».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023, 18:40



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει