Η Audi αγόρασε μετοχές της Sauber και μπαίνει στην F1



Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023, 16:40

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Audi και η Sauber ανακοίνωσαν ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα προμηθεύει κινητήρες για την ομάδα της Formula 1 από το 2026. Αυτή η συνεργασία, δεν είναι χρονικά τυχαία, καθώς εναρμονίζεται πλήρως με την χρονιά όπου θα ισχύσουν οι νέοι κανονισμοί για το πρωτάθλημα της Formula 1, όταν και αναμένεται να γίνει αποκλειστική χρήση συνθετικών καυσίμων.

Σήμερα, η Audi αγοράζει επίσημα ένα μειοψηφικό μερίδιο στον Όμιλο Sauber ως λογικό επόμενο βήμα στη συνεργασία των δύο πλευρών. Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με την οικονομική πλευρά της συμφωνίας, αλλά η Sauber την αποκαλεί ως «ένα σημαντικό ορόσημο στον δρόμο για την είσοδο της Audi στη Formula 1». Γνωρίζουμε με βεβαιότητα, ωστόσο, ότι οι εγκαταστάσεις Hinwil της Sauber με μια υπερσύγχρονη αεροδυναμική σήραγγα θα χρησιμοποιηθούν από την Audi για το πρόγραμμα F1, αλλά η μονάδα ισχύος της μάρκας θα αναπτυχθεί σε ξεχωριστό εργοστάσιο στο στην περιοχή Neuburg-Schrobenhausen στη Γερμανία.

Η ανακατασκευή του εργοστασίου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2024 όταν η συνεργασία μεταξύ Audi και Sauber θα περάσει σε νέα φάση. Μέχρι τότε, η Sauber θα συνεχίσει την τρέχουσα συμφωνία της με την Alfa Romeo πριν μεταβεί στην Audi power το 2026. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, με τη σειρά της, σχεδιάζει να κάνει τις πρώτες της δοκιμές με το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης το 2025.

Όσον αφορά τους νέους κανόνες της Formula 1 για το 2026, η μεγάλη αλλαγή είναι ότι ο κινητήρας θα λειτουργεί με 100 τοις εκατό βιώσιμα καύσιμα. Επίσης, οι νέοι κανόνες ορίζουν ότι η μέγιστη ισχύς από τον ηλεκτροκινητήρα θα αυξηθεί από τους 160 ίππους που είναι σήμερα (120 κιλοβάτ) στους 470 ίππους (350 kW). Η μέγιστη ισχύς του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα V6 1,6 λίτρων θα παραμείνει ανέγγιχτη στους 850 ίππους (635 kW).

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη συνεργασία μεταξύ Audi και Sauber Group αναμένονται τους επόμενους μήνες. Προς το παρόν, η ομάδα της F1 θα συνεχίσει με την επωνυμία της Alfa Romeo, αλλά πιστεύεται ότι θα επιστρέψει στο όνομα Sauber για τις σεζόν 2024 και 2025.

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023, 16:40



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει