Η FIBA έθεσε εκτός προολυμπιακών τουρνουά την Ρωσία και την Λευκορωσία

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023, 10:22

 Η FIBA έθεσε εκτός προολυμπιακών τουρνουά την Ρωσία και την Λευκορωσία

Οι εθνικές ομάδες μπάσκετ της Ρωσίας και της Λευκορωσίας αποκλείσθηκαν από τα προκριματικά τουρνουά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα φιλοξενηθούν το 2024 στο Παρίσι, όπως ανακοινώθηκε σχετικά από την FIBA.

«Σύμφωνα με τις συστάσεις της ΔΟΕ, που δημοσιεύθηκαν στις 28 Μαρτίου, σχετικά με τη συμμετοχή αθλητών με ρωσική ή λευκορωσική υπηκοότητα, σε διεθνείς αγώνες, η Εκτελεστική Επιτροπή της Fiba αποφάσισε να μην εγκρίνει την εγγραφή των εθνικών ομάδων της Ρωσίας και της Λευκορωσίας στα Ολυμπιακά προκριματικά τουρνουά του 2023», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και προστίθεται: «Η Βουλγαρία, καθιστώντας έτσι το καλύτερο ευρωπαϊκό έθνος χωρίς πρόκριση, θα είναι η τελευταία ομάδα που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής».

Αυτά τα προκριματικά τουρνουά, των οποίων η κλήρωση έχει προγραμματισθεί για την 1η Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν από τις 12 έως τις 20 Αυγούστου. Δύο ευρωπαϊκές ομάδες από τις 16 που επιλέχθηκαν μεταξύ εκείνων που δεν προκρίνονται για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 θα αποκτήσουν εισιτήριο για το πραγματικό προκριματικό τουρνουά.

Υπενθυμίζεται, ότι οι συστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) προς τις διεθνείς ομοσπονδίες σχετικά με την επανένταξη Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών, είναι να μη διατηρούν «ομάδες αθλητών με ρωσικό ή λευκορωσικό διαβατήριο».


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023, 10:22

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει