Καρκίνος του μαστού η αιτία θανάτου




Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023, 16:07

Η Τατιάνα Πάτιτζ (Tatjana Patitz) έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου, σε ηλικία 56 ετών, παίρνοντας μαζί της και λίγη από τη λάμψη του χώρου της μόδας, όπου η ίδια είχε μεσουρανήσει τη δεκαετία του 90.

Το κορίτσι της Vogue, την οποία κάποτε το πασίγνωστο περιοδικό είχε χαρακτηρίσει ως «η ομορφιά του 1.000.000 δολαρίων», πέθανε έπειτα από άνιση μάχη με τον καρκίνο του μαστού, όπως δήλωσε στο People η ατζέντης της, Corinne Nicolas. «Περιττό να πω, πόσο συντετριμμένοι είμαστε όλοι από τον θάνατό της. Συμπονετική ψυχή, ευγενική, γενναιόδωρη και φανατική υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων», πρόσθεσε.



 

Η Πάτιτζ ζούσε μια ήσυχη ζωή, μεγαλώνοντας τον γιο της, Ζόνα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας στην Καλιφόρνια.

Είχε ξεκινήσει την καριέρα της από τα 17 της χρόνια και η τρίτη θέση που είχε κερδίσει στον διαγωνισμό Elite Model Contest της είχε ανοίξει διάπλατα τις πόρτες της επιτυχίας. Τα παιδικά και τα εφηβικά της χρόνια τα έζησε στη Γερμανία, αλλά και στη Σουηδία. Η μητέρα της ήταν Εσθονή και ο πατέρας της είχε γερμανική καταγωγή.

Το έπαθλό της από τον διαγωνισμό της Elite, ήταν ένα ταξίδι στο Παρίσι και εκεί στην ουσία γνώρισε τον κόσμο της μόδας. Η Πάτιτζ ήταν μία ιδιαίτερη περίπτωση, περιζήτητη για τα εξωτερικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αλλά και πολύ προσγειωμένη παρά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε όταν κοσμούσε τα εξώφυλλα της Vogue, του Harper’s Bazaar και του W. «Δεν θα πουλήσω ποτέ την ψυχή μου», συνήθιζε να λέει.



 

Η Σίντι Κρόφορντ, στη συγκινητική ανάρτησή της στο Instagram, έγραψε μεταξύ άλλων: «Ήμασταν μωρά μαζί στη βιομηχανία της μόδας και νιώθω σαν να μεγαλώσαμε μαζί. Ήμασταν σε τόσες πολλές φωτογραφίσεις και στα παρασκήνια των επιδείξεων. Την έβρισκα γλυκομίλητη, ευαίσθητη, ευγενική, περίεργη και, ποιος θα μπορούσε ποτέ να ξεχάσει αυτά τα διαπεραστικά μάτια. Η αγάπη της για τα ζώα και τη φύση ήταν μεταδοτική».

Το άτυχο μοντέλο ήταν φανατική ιππέας, γνωστή για τις οικολογικές της ανησυχίες και τις ενέργειες της για τη διάσωση σπάνιων ειδών ζώων, ειδικά των άγριων αλόγων. Η τελευταία της ανάρτηση στο Instagram ήταν τον Αύγουστο, γιορτάζοντας την Εθνική Ημέρα Σκύλων με δύο γλυκά στιγμιότυπα των κουταβιών της, Ματίλντα και Γκάτσμπι.






Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει