Καταδικάστηκε εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ για διατάραξη εκλογικής διαδικασίας στη Θεσσαλονίκη

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Μαΐου 2023, 17:12

Καταδικάστηκε εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ για διατάραξη εκλογικής διαδικασίας στη Θεσσαλονίκη

Ποινή φυλάκισης 9 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε μια εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ η οποία αντέδρασε στην καταμέτρηση ενός ψηφοδελτίου της ΝΔ, μέσα σε εκλογικό τμήμα.

Κρίθηκε ενοχή για διατάραξη εκλογικής διαδικασίας και για άρνηση δακτυλοσκόπησης. Σύμφωνα με τη δικογραφία, το περιστατικό έγινε στο 213ο Εκλογικό Τμήμα της Α’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης που εδρεύει στο 16ο Δημοτικό Σχολείο επί των οδών Μητσάκη και Πριάμου.

Η αστυνομία κλήθηκε από τη δικαστική αντιπρόσωπο του συγκεκριμένου εκλογικού τμήματος η οποία συνέταξε και σχετική εγγραφή έκθεση. Αυτό έγινε γιατί η εκπρόσωπος του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ διαφώνησε με την εγκυρότητα ενός εκλογικού ψηφοδελτίου της ΝΔ.

Όταν η δικαστικός της εξήγησε ότι μπορεί να υποβάλλει ένσταση, αυτή της επιτέθηκε λεκτικά διαταράσσοντας με φωνές και θορύβους την ομαλή διεξαγωγή της εκλογής η οποία βρισκόταν στο στάδιο της καταμέτρησης ψηφοδελτίων. Αποτέλεσμα ήταν η 45χρονη να απομακρυνθεί με την παρέμβαση των ειδοποιηθέντων αστυνομικών. Στη συνέχεια κατά την προσαγωγή της στο τμήμα, αρνήθηκε να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Μαΐου 2023, 17:12

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει