Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Υγείας ενάντια στη διάλυση του ΕΣΥ

[ad_1]

Φωτογραφίες – Βίντεο: Γιώργος Δαγαλάκης

Κινητοποίηση πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη του ΠΑΜΕ έξω από το Υπουργείο Υγείας ενάντια στη διάλυση του ΕΣΥ και τα διαρκή εγκλήματα των τελευταίων ημερών.

Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα όπως «τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις, κάντε τώρα μαζικές προσλήψεις», «φάρμακα, γιατρούς, δωρεάν υγεία, τώρα να πληρώσει η εργοδοσία» και «δεν υπολογίζουν ανθρώπινες ζωές, αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές».

 

 

«Η εγκληματική διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που θεωρεί την υγεία και τη ζωή μας κόστος, είναι υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση». «Ως εδώ !Τα δάκρυα στέγνωσαν! Η οργή ξεχειλίζει!», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Δείτε φωτογραφίες:

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

«Μέσα σε λίγα μόλις 24ωρα θρηνούμε 2 ακόμα αδικοχαμένους συνανθρώπους μας.

Μία 64χρονη στην Κω που έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, άφησε την τελευταία της πνοή σε καρότσα επειδή το μοναδικό ασθενοφόρο σε έναν από τους τουριστικούς “παραδείσους” της χώρας μας ήταν σε άλλο περιστατικό. Μία 19χρονη έγκυος στη Νέα Μάκρη Αττικής πέθανε αβοήθητη επειδή το ασθενοφόρο δεν έφτασε έγκαιρα.

Δεν πρόκειται για τυχαία περιστατικά. Η εγκληματική διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που θεωρεί την υγεία και τη ζωή μας κόστος, είναι υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση.

Ο πρώην υπουργός υγείας Θ. Πλεύρης κυνικά ομολόγησε σε δήλωσή του με αφορμή τα 2 τραγικά περιστατικά, ότι δε συμφέρει το κράτος των επιχειρηματικών ομίλων και τις κυβερνήσεις τους να ενισχυθεί αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα υγείας, ενώ για μία ακόμη φορά ψάχνει “σταθμάρχες” να φορτώσει τις ευθύνες της πολιτικής τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι:

– Την ώρα που με βάση τον πληθυσμό της Αττικής, ο συνολικός αριθμός των ασθενοφόρων που απαιτούνται για την κάλυψή του είναι τουλάχιστον 100 (ασθενοφόρα επειγόντων και κινητών μονάδων), από αυτά επιχειρούν μόνο τα 45 με 50 ασθενοφόρα επειγόντων και 6 με 8 Κινητές Μονάδες, από τις οποίες οι μισές μόνο διαθέτουν ιατρό για την πρωινή και απογευματινή βάρδια αντίστοιχα.

– Καθημερινά τριάντα περίπου ασθενοφόρα είναι ακινητοποιημένα λόγω βλάβης.

– Την ώρα που το προσωπικό του ΕΚΑΒ, αρκεί μετά βίας να καλύψει τις ανάγκες επάνδρωσης 50 με 55 ασθενοφόρων, οι προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο που στην πλειοψηφία τους αφορούν συμβασιούχους ενώ συνταξιοδοτείται πολλαπλάσιος αριθμός διασωστών.

Για μία ακόμα φορά επιβεβαιώνεται ότι στα “κοστολογημένα” προγράμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δεν χωράει η πλήρης στελέχωση με μόνιμο προσωπικό του ΕΚΑΒ, η ανάπτυξη, ανανέωση και πλήρη τεχνική υποστήριξη του στόλου με τον αναγκαίο αριθμό σύγχρονων επίγειων – πλωτών – εναέριων ασθενοφόρων μέσων.

Ως εδώ! Τα δάκρυα στέγνωσαν! Η οργή ξεχειλίζει!

Όλοι σήμερα στις 7.30 μ.μ. στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο υγείας.

Δεν περιμένουμε ούτε στιγμή. Κάθε λεπτό, κάθε ώρα, κάθε μέρα αναμονής μας στοιχίζει “ακριβά”!».

 

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει