Κορυφαία αξιωματούχος Άμυνας του Πούτιν βούτηξε στο κενό από τον 16ο όροφο

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023, 16:58

Κορυφαία αξιωματούχος Άμυνας του Πούτιν βούτηξε στο κενό από τον 16ο όροφο

Ακόμη ένας στενός συνεργάτης του Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται να πέθανε με μυστηριώδη τρόπο. Ο λόγος για την 58χρονη Μαρίνα Γιάνκινα, που ήταν αξιωματούχος στον τομέα της Άμυνας του Ρώσου προέδρου.

Η Γιάνκινα εντοπίστηκε νεκρή από έναν περαστικό στην είσοδο κτηρίου στην Αγία Πετρούπολη αφότου, όπως όλα δείχνουν, έπεσε από τον 16ο όροφο, από ύψος σχεδόν 48 μέτρων, αφήνοντας πίσω της σειρά εγγράφων. 

Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή και η υπηρεσία Τύπου της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας «Fontanka» επιβεβαίωσαν τον θάνατό της και διερευνούν τα αίτια της πτώσης της.

Η Γιάνκινα ήταν ένα από τα βασικά πρόσωπα στη χρηματοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με την Daily Mail. Συγκεκριμένα, ήταν επικεφαλής του τμήματος οικονομικής υποστήριξης του υπουργείου Άμυνας για τη Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια που εμπλέκεται στενά στην εισβολή στην Ουκρανία.

Προτού ενταχθεί στη Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια, η Γιανκίνα εργάστηκε στην Ομοσπονδιακή Φορολογική Υπηρεσία και υπηρέτησε επίσης ως αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Σχέσεων Ιδιοκτησίας της Αγίας Πετρούπολης.

Ο μυστηριώδης θάνατός της προστίθεται στην ήδη μακρά λίστα θανάτων αξιωματούχων κατά τη μακρόχρονη διακυβέρνηση του Πούτιν. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο υποστράτηγος Βλαντιμίρ Μακάροφ – Ρώσος στρατηγός που απολύθηκε πρόσφατα από τον Πούτιν – βρέθηκε νεκρός υπό μυστηριώδεις συνθήκες. Παράλληλα, δεκάδες Ρώσοι επιχειρηματίες έχουν βρεθεί νεκροί από τις αρχές του 2022 υπό ανεξήγητες συνθήκες. Οι περισσότερες περιπτώσεις θεωρήθηκαν αυτοκτονίες.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023, 16:58

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει