Κυρ. Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την υπογραφή επέκτασης του φράχτη στον Έβρο

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023, 17:59

Κυρ. Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την υπογραφή επέκτασης του φράχτη στον Έβρο

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, περιόδευσε σήμερα στις πόλεις της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, στον απόηχο της πολιτικής αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει για τον φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία.

«Τέτοιες μέρες πριν από 3 χρόνια, εδώ ήταν όλα διαφορετικά. Δεκάδες χιλιάδες παράνομοι μετανάστες, μεταφερόμενοι μαζικά από κάθε σημείο της Τουρκίας, επιχειρούσαν διαρκώς και συχνά με τη χρήση βίας, να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος. Και ήδη από τα τέλη Φεβρουαρίου, ο τόπος είχε μετατραπεί ουσιαστικά σε ένα πεδίο μάχης. Με απόπειρες εισβολής να πλαισιώνουν και επιχειρήσεις υπονόμευσης και καταστροφής του αποτρεπτικού εμποδίου από την άλλη πλευρά των συνόρων», ανέφερε αρχικά ο πρωθυπουργός.

Συνεχίζοντας την ομιλία του, τόνισε: «Αυτό το οποίο ζήσαμε εδώ πριν από 3 χρόνια, ήταν η πρώτη, αλλά όχι η τελευταία φάση, μιας νέας μορφής υβριδικού πολέμου που ξεσπούσε στην Ευρώπη. Κι όμως, η Ελλάδα που ταυτόχρονα εκείνη την εποχή οργάνωνε την άμυνά της απέναντι στο κύμα κορωνοϊού, κατάφερε αυτόν τον πόλεμο να τον κερδίσει. Προστάτευσε στην πράξη την εθνική της κυριαρχία και στον Έβρο και στο Αιγαίο και ανέτρεψε τα σχέδια όλων όσων επιδίωξαν να μετατρέψουν το μεταναστευτικό σε μοχλό πολιτικών πιέσεων. Όσον εργαλειοποίησαν τον πόνο κατατρεγμένων ανθρώπων».

Ενώ, παράλληλα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «κατέστησε και αυτήν την πρόκληση όχι μόνο εθνική, αλλά και ευρωπαϊκή. Καλώντας τρεις μέρες αφότου ξέσπασε αυτή η κρίση, εδώ, επί τόπου, στα σύνορα της πατρίδας μας, ολόκληρη την ηγεσία της Ευρώπης. Και τολμώ να πω ότι ήταν εκείνη η στιγμή, που στην πράξη και όχι στα λόγια, τα σύνορα της πατρίδας μας, μετατράπηκαν ουσιαστικά και σε σύνορα της Ευρώπης».

«Τελικά, ο φράχτης αυτός θα φτάσει τα 140 χιλιόμετρα. Και θα απλώνεται σε όλη τη μεθόριο του Έβρου. Ήταν και αυτός ο φράχτης που κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ, μαζί με το υφιστάμενο τμήμα στον βόρειο Έβρο, ένας από τους λόγους που καταφέραμε τα τελευταία χρόνια να αποτρέψουμε σε περισσότερους από 250.000 παράνομους μετανάστες να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος. Γιατί στα θαλάσσια σύνορα αυτές οι αποτροπές έχουν ουσιαστικά δεκαπλασιαστεί. Εκθέτοντας κάποιος, που κάποτε δεν ξεχώριζαν καν τα σύνορα στη θάλασσα. Εκθέτοντας, όμως, και το κόμμα που αυτοί οι κάποιοι υπηρετούν», υπογράμμισε. 

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023, 18:41

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει