ΛΑΣ: Να πάρει πίσω τις απολύσεις η ContiTech IMAΣ Α.Ε. του Ομίλου Continental

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου χαιρετίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο ΙΜΑΣ Α.Ε., της γερμανικής CONTINENTAL, που αγωνίζονται ενάντια στις απολύσεις και στην κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων τους από την πολυεθνική εταιρεία.

Απαιτεί να σταματήσει ο διαρκής πόλεμος της «Conti Tech ΙΜΑΣ ΑΕ» ενάντια στους εργαζόμενους, να σταματήσουν οι εκβιαστικές εθελούσιες αποχωρήσεις ή απολύσεις του προσωπικού και να επαναπροσληφθούν αυτοί που ήδη απολύθηκαν.

Είναι προφανές, με τα απειλητικά «τελεσίγραφα» που έχει αποστείλει η εταιρεία στο σωματείο των εργαζομένων, ότι ο πραγματικός της στόχος είναι η μείωση των αποδοχών και το τσάκισμα των δικαιωμάτων τους, η επιβολή ενός βάρβαρου καθεστώτος εκμετάλλευσης σε συνθήκες βαριάς ανθυγιεινής εργασίας, η μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και η πρόσληψη νέων εργαζομένων χαμηλού κόστους, για να κρατήσει αλώβητα τα κέρδη της και για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ζητά να καταργηθεί το αντεργατικό – αντιλαϊκό οπλοστάσιο της κυβέρνησης και της Ε.Ε. που αξιοποιεί και η συγκεκριμένη πολυεθνική για την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στους εργάτες του ΙΜΑΣ Α.Ε. και στέκεται στο πλευρό τους στις δίκαιες διεκδικήσεις τους για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, με αμοιβές που θα καλύπτουν τις διευρυμένες κοινωνικές ανάγκες των οικογενειών τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει