Μάλι: Ενέδρα θανάτου για έξι στρατιώτες

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023, 03:57

Μάλι: Ενέδρα θανάτου για έξι στρατιώτες

Έξι μέλη των ένοπλων δυνάμεων του Μαλί σκοτώθηκαν και άλλα εννέα τραυματίστηκαν στις αρχές της εβδομάδας όταν έπεσαν σε ενέδρα κοντά στην πρωτεύουσα Μπαμακό στο δυτικό τμήμα της χώρας, δήλωσαν πηγή προσκείμενη στην αστυνομία και τοπικός αιρετός στο Γαλλικό Πρακτορείο χθες Τετάρτη.

Στρατιωτικό απόσπασμα έπεσε στην ενέδρα, σπάνια σε αυτή την περιοχή, κοντά στην κοινότητα Μπανταλά, κοντά στην Κιτά, 130 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, εξήγησε η πηγή του πρακτορείου στην αστυνομία, χωρίς να διευκρινίσει ποιοι πιστεύεται πως ήταν οι δράστες.

Τον απολογισμό των θυμάτων επιβεβαίωσε τοπικός αιρετός, σύμφωνα με τον οποίο η επίθεση διαπράχθηκε από «τρομοκράτες», κατά την ορολογία που χρησιμοποιούν οι αρχές στο Μαλί όταν αναφέρονται σε μέλη τζιχαντιστικών οργανώσεων.

Δεν είχε υπάρξει ανάληψη της ευθύνης ως χθες βράδυ.

Η ανταπόδοση των πυρών από τους στρατιώτες είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν κάποιοι από τους δράστες, σύμφωνα με την πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στην αστυνομία, που δεν έδωσε ακριβή απολογισμό.

Το Μαλί αιματοκυλίζεται από την εξάπλωση της δράσης των τζιχαντιστών και της βίας κάθε λογής αφότου ξέσπασαν αυτονομιστικές εξεγέρσεις στο βόρειο τμήμα του το 2012.

Οι συνταγματάρχες που κατέλαβαν την εξουσία με πραξικόπημα το 2020 τερμάτισαν τη στρατιωτική συμμαχία με τη Γαλλία και τους εταίρους της το 2022, στρεφόμενοι στη Ρωσία.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023, 03:57

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει