Μετά τις 20 Μαΐου η άρση ασυλίας του Γεωργούλη

[ad_1]

Zougla Newsroom

Ύποπτος για βιασμό και ξυλοδαρμό θεωρείται αυτή τη στιγμή ο Αλέξης Γεωργούλης για τις βελγικές δικαστικές αρχές.

Ο ίδιος βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής και όπως τονίζουν οι δικηγόροι του, ζητά με γραπτό αίτημά του να καταθέσει στη Βελγίδα ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση χωρίς να αρθεί η ασυλία του. Νομικοί στις Βρυξέλλες επισημαίνουν στη «Ζούγκλα» ότι ο Ευρωβουλευτής μπορεί να καταθέσει στην παρούσα φάση εφόσον ο ίδιος επιθυμεί, αλλά στη συνέχεια και πάλι η διαδικασία θα σταματήσει εξαιτίας της ασυλίας του.

Η Βελγίδα δικαστής θα περιμένει το «πράσινο φως» από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου προκειμένου να προχωρήσει στο επόμενο βήμα: Την άσκηση ποινικής δίωξης ή όχι εναντίον του Αλέξη Γεωργούλη.

Πότε θα γίνει αυτό; Όχι νωρίτερα από τις 30 Μαΐου, καθώς το αίτημα για την άρση της ασυλίας του πρέπει να περάσει από τη νομική επιτροπή και στη συνέχεια να μπει στην Ολομέλεια. Εισηγητής θα οριστεί στις 8 Μαΐου, με τον Ευρωβουλευτή να γνωρίζει αυτή τη στιγμή ότι έχει δεμένα τα χέρια του, καθώς περιμένει πότε θα τον καλέσουν για κατάθεση. Επιπλέον, στην παρούσα φάση δεν μπορεί να πάρει στα χέρια του τη δικογραφία, όσο και αν προσπάθησαν οι Βέλγοι δικηγόροι του.

Παρά, όμως, την ασυλία που έχει ο Ευρωβουλευτής, οι δικαστικές αρχές στο Βέλγιο σε αυτή τη φάση μπορούν να προχωρήσουν σε ανακριτικές πράξεις, όπως την εξέταση μαρτύρων αν υπάρχουν, καθώς και σε συμπληρωματικές καταθέσεις της καταγγέλλουσας…

Η Ελένη Χρονοπούλου έχει δώσει δύο καταθέσεις. Την πρώτη τον Ιανουάριο του 2020, όταν κατήγγειλε τον βιασμό και τον ξυλοδαρμό από άνθρωπο εξουσίας, όπως είπε, και τη δεύτερη τον Μάιο του 2020, όπου έδωσε το όνομα του Αλέξη Γεωργούλη ως το πρόσωπο που την κακοποίησε.

Ο Ευρωβουλευτής, όμως, τότε δεν μπορούσε να συλληφθεί, καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο. Αντίθετα, οι Βέλγοι αστυνομικοί θα του είχαν περάσει χειροπέδες αν είχε δοθεί το όνομά του από την πρώτη στιγμή, με την καταγγελία στις Αρχές.

Ο Αλέξης Γεωργούλης επικοινωνεί αυτή τη στιγμή με ελάχιστα πρόσωπα. Τους δικηγόρους του σε Ελλάδα και Βέλγιο, την οικογένειά του και τους στενούς του φίλους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται ακόμα στην Ελλάδα και χαράσσει ήδη την υπερασπιστική του γραμμή για το τι συνέβη, όπως ο ίδιος υποστηρίζει τον Ιανουάριο του 2020 μεταξύ εκείνου και της Ελένης Χρονοπούλου. Επιμένει ότι δεν διέπραξε βιασμό, ούτε ξυλοδαρμό.

Από την πλευρά της, η καταγγέλλουσα γνωρίζοντας τι έχει καταθέσει περιμένει τις αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας του προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία. Κάτι που, όπως φαίνεται, δεν πρόκειται να συμβεί πριν από τα τέλη Μαΐου.

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει